«Πρωινή» ναυτία… Αλήθεια; Όποιος την ονόμασε έτσι μάλλον δεν είχε υπάρξει ποτέ έγκυος.

Απλά λέγονται έτσι επειδή προκύπτουν πιο συχνά όταν το στομάχι είναι άδειο, δηλαδή πριν φάτε πρωινό. Οπότε, εάν η ναυτία σας δεν είναι αισθητή μόνο λίγο μετά το ξύπνημα, μην ανησυχείτε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ξεκινώντας περίπου την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες μπορεί να αρχίσουν να έχουν ναυτία, δυστυχώς όμως όχι απαραίτητα τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

Διαβάστε επίσης: Real talk: Ας μιλήσουμε για τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της εγκυμοσύνης

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Είναι απλώς ένα σημάδι ότι οι ορμόνες αυξάνονται ραγδαία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Η κοιλιά σου είναι μυτερή, σίγουρα θα κάνεις αγόρι»

Μπορεί το σχήμα της κοιλιάς να μαρτυρά το φύλο του μωρού;

Επαναλάβετε μαζί μου… Δεν υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία επιστημονικά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν, πως το σχήμα της κοιλιάς συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το φύλο του μωρού.

Στην πραγματικότητα, το σχήμα της κοιλιάς σχετίζεται με το μέγεθος και τη θέση του μωρού, τη σωματοδομή της μητέρας και την κατάσταση που βρίσκονται οι μύες της.

Όσο πιο σφικτοί είναι οι μύες, μπορούν να κρατούν την κοιλιά πιο ψηλά, ενώ όταν είναι πιο χαλαροί, τότε η κοιλιά είναι πιο χαμηλά.

Για παράδειγμα, στις γυναίκες με ψηλότερο κορμό υπάρχει περισσότερος χώρος για να διογκωθεί η μήτρα προς τα πάνω, οπότε η κοιλιά είναι ψηλά.

«Η εγκυμοσύνη πρέπει να είναι η ωραιότερη περίοδος της ζωής σου»

Εάν νιώθετε άγχος και ανασφάλεια μην αισθάνεστε ενοχές. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είστε ενθουσιασμένες, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να ρίξουν την ψυχολογία σας.

Ορισμένοι από αυτούς είναι το επαγγελματικό στρες, οι μεταβολές που συμβαίνουν στο σώμα και η αίσθηση ευθύνης για όλα όσα πρέπει να αλλάξετε στη ζωή σας ώστε να προσαρμοστείτε στον ερχομό του μωρού.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις αγχωμένες εγκύους να προσπαθήσουν να βρουν μια ισορροπία.

Με απλά λόγια, εάν νιώθετε ότι πιέζεστε στη δουλειά, ρίξτε λίγο τους ρυθμούς ή προσπαθήστε να συνεχίσετε να ασχολείστε με ό,τι σας προκαλεί ευχαρίστηση, όπως χόμπι, ενδιαφέροντα κλπ.

Ό,τι και να σας απασχολεί να θυμάστε ότι δεν είστε μόνη. Συζητήστε τις ανησυχίες σας με το σύντροφό σας, τους φίλους ή τους συγγενείς.