Αν και πάντα πρέπει να ακολουθούμε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, υπάρχουν ορισμένα επιπλέον πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου ως προς αυτό το θέμα την περίοδο μετά τον τοκετό.

Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται λαμπερό και λείο, μετά τη γέννηση του μωρού όμως, κοινά προβλήματα όπως οι ραγάδες και η ακμή μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους. Βέβαια, μέσω της σωστής περιποίησης της επιδερμίδας σε συνδυασμό με καλή διατροφή και ενυδάτωση, τέτοια προβλήματα μπορούν με φυσικό τρόπο να επιλυθούν.

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενη μαμά: Τα «κλειδιά» για να τα βγάλετε πέρα

Διαχείριση των ραγάδων στο σπίτι

Οι ραγάδες μετά την εγκυμοσύνη δημιουργούνται από την αύξηση βάρους και την επακόλουθη απώλειά του. Αν και δεν γίνεται να εξαφανιστούν εντελώς, μπορούν να είναι πιο ήπιες με τον καιρό:

Κάνοντας συστηματικό μασάζ

Το καθημερινό μασάζ ιδανικά με κάποιο σούπερ ενυδατικό έλαιο, έστω και για λίγα λεπτά, ευνοεί τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Παράλληλα, ενισχύει την αποτοξίνωση και τη μείωση των ατελειών όπως ραγάδες αλλά και κυτταρίτιδα.

Θωρακίζοντας την άμυνα του δέρματος

Για να προλάβουμε την εμφάνιση καινούριων ραγάδων και να περιποιηθούμε τις καινούριες που έχουν σχηματιστεί, κάνουμε το εξής: Απλώνουμε καθημερινά στα επίμαχα σημεία, μετά το ντους, μια εξειδικευμένη σύνθεση που ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Τέτοια συστατικά είναι τα ceramides, η βιταμίνη C, το οργανικό πυρίτιο καθώς και τα θαλάσσια εκχυλίσματα.

Κεφάλαιο καθαρισμός

Η χρήση ενός απαλού καθαριστικού είναι ιδανική τόσο για το πρωί όσο και για το βράδυ, ακολουθούμενη από μια ενυδατική κρέμα και βέβαια αντηλιακό.

Υπάρχουν βεβαίως πιο εκτεταμένες, πολλαπλών βημάτων ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που μπορείτε να διατηρήσετε με την πάροδο του χρόνου.

Για τα ξεσπάσματα ακμής

Οι εξάρσεις ακμής μετά τον τοκετό είναι πολύ συχνές λόγω των υψηλών επιπέδων προγεστερόνης.

Για να επαναφέρετε τη λάμψη της επιδερμίδας, καλό είναι όπως είπαμε να καθαρίζετε καλά το δέρμα σας πρωί και βράδυ.

Κάθε 15 ημέρες, μπορείτε να κάνετε απολέπιση για να αφαιρείτε τα πιο επιφανειακά κύτταρα και να ενισχύετε την επιδερμική ανανέωση.

Επίσης, μια αποτοξινωτική και ενυδατική μάσκα τα βράδια θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

*Να είστε πολύ προσεκτική με τα φυσικά απολεπιστικά γιατί μπορεί να προκαλέσουν μικρά σκισίματα στην επιφάνεια του δέρματος και να αποτελέσουν πύλη για βακτήρια.

Πανάδες

Αποφύγετε τις ακτίνες του ήλιου και εφαρμόζετε πάντα αντηλιακή για να καταπολεμήσετε τις πανάδες.

Επιπλέον, τα ήπια απολεπιστικά μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία αποχρωματισμού, όπως και ορισμένα προϊόντα με λευκαντικούς παράγοντες.

Ενυδάτωση- Το Α και το Ω της υγείας της επιδερμίδας μας

Εκτός από λοσιόν ή ορούς, η γενική ενυδάτωση είναι απαραίτητη για δέρμα πιο απαλό και ελαστικό.

Διατηρήστε τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο, πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Έτσι, διευκολύνεται η αποτοξίνωση και τροφοδοτούνται τα κύτταρα.

Επιπλέον, πολλές ενυδατικές κρέμες έχουν επίσης καταπραϋντική δράση. Αναζητήστε την πιο αποτελεσματική ανάλογα με τις ανάγκες σας. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να επιλέξετε ένα προϊόν υποαλλεργικό, χωρίς άρωμα, μη φαγεσωρογόνο και γρήγορα απορροφητικό.

Ποια τρόφιμα ωφελούν το δέρμα;

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή μας βοηθά σε όλα τα επίπεδα και είναι απαραίτητη, πόσο μάλλον αυτήν την απαιτητική περίοδο μετά τον τοκετό.

Αυξήστε την πρόσληψη τροφών με βιταμίνες Α, C, κολλαγόνο και Ω3 λιπαρά οξέα, όπως συκώτι, ψάρια, πουλερικά και λαχανικά. Σύντομα, θα παρατηρήσετε την ποιότητα της επιδερμίδας σας να έχει βελτιωθεί αισθητά.