Είτε είστε δίγλωσσοι και θέλετε να επικοινωνείτε καλύτερα με την οικογένειά σας, είτε απλώς θέλετε το παιδί σας να προσθέσει άλλη μια δεξιότητα στο μελλοντικό βιογραφικό του, οι επιστήμονες έχουν βρει πολλά οφέλη από την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Μεταξύ άλλων, μια δεύτερη γλώσσα μπορεί να ενισχύσει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του παιδιού, να βελτιώσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη του, να αναπτύξει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να οικοδομήσει ενσυναίσθηση και να προωθήσει τη δημιουργικότητα.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Πώς ενισχύουμε τις γνωστικές του δεξιότητες;

4 χρήσιμα tips για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη για το μικρό σας:

1. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο

Τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουν να «απορροφήσουν» τη γνώση.

2. Συζητήστε με άλλα άτομα που μιλούν τη γλώσσα

Αν έχετε το πλεονέκτημα να έχετε φίλους ή συγγενείς που μιλούν ήδη τη γλώσσα που ελπίζετε ότι θα μάθει το παιδί σας, ζητήστε τους να μιλούν σε αυτή τη γλώσσα όταν είστε μαζί.

Έρευνες δείχνουν ότι όσοι μαθαίνουν εμπειρικά παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα ευχέρειας.

3. Διαβάστε βιβλία και παρακολουθήστε ταινίες στη γλώσσα

Παρακολουθήστε πρώτα ταινίες και σειρές με τις οποίες το παιδί σας είναι ήδη εξοικειωμένο. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να τις παρακολουθήσει.

Η ακρόαση της γλώσσας θα το βοηθήσει, επίσης, να εξοικειωθεί καλύτερα με την προφορά.

Επιπλέον, το διάβασμα θα βοηθήσει το παιδί να οπτικοποιήσει τις λέξεις και να αρχίσει να γράφει.

4. Κάντε ένα χορευτικό πάρτι με μουσική στη συγκεκριμένη γλώσσα

Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια στη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Χορέψτε και διασκεδάστε, ώστε το παιδί να συνδέσει αυτή τη γλώσσα με κάτι τόσο ευχάριστο όσο ένα πάρτι.

Μπορείτε ακόμη και να αφήσετε απλά τη μουσική να παίζει όσο κάνετε άλλες δραστηριότητες.