Υλικά

  • 500 γρ. φακές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • Λίγο πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις φακές, τις βάζουμε στην κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
  • Μόλις πάρει βράση το νερό, το πετάμε και κρατάμε στην άκρη τις φακές.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, έπειτα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα καρότα και τις φακές.
  • Ρίχνουμε νερό να σκεπάσει τις φακές, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο και αν χρειαστεί κι άλλο λάδι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά να χυλώσουν οι φακές.