Η άνεση και η ασφάλεια είναι οι μαγικές λέξεις «κλειδιά» όταν επιλέγετε πιτζάμες για το μωρό σας.  Πώς να κάνετε όμως τη σωστή επιλογή ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία διαθέσιμων υφασμάτων και σχεδίων;

Εάν έχετε στο νου σας 5 βασικές «λειτουργίες» που οι πιτζάμες του μωρού πρέπει να εξυπηρετούν, τότε σίγουρα η επιλογή γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Διαβάστε επίσης: Μωρά του Δεκεμβρίου: Τα σπάνια χαρακτηριστικά τους

5 κριτήρια που αποτελούν βασική προϋπόθεση για μια καλή πιτζάμα

Για την επιλογή μιας σωστής πιτζάμας για το μωρό σας, λάβετε υπόψιν τα ακόλουθα:

#1 Πάνω απ’ όλα η άνεση

Ο πρώτος κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε όταν επιλέγετε οποιοδήποτε προϊόν για το μωρό σας είναι η άνεση. Εάν το μωρό δεν αισθάνεται άνετα, είναι πολύ δύσκολο να έχει έναν ξεκούραστο ύπνο και ως εκ τούτου, μπορεί να ξυπνά κουρασμένο και κακόκεφο. Είναι σημαντικό λοιπόν να διασφαλίσετε πως το μωρό παραμένει ζεστό, ασφαλές και άνετο τη νύχτα.

Επιλέξτε πιτζάμες που καλύπτουν τα πόδια του και αποφύγετε τις κάλτσες ως έναν «εχθρό» του ύπνου για το μωρό σας.

#2 Το ύφασμα «μετρά»

Επιλέξτε ένα ύφασμα μαλακό και ελαφρύ. Βεβαιωθείτε επίσης ότι είναι υποαλλεργικό για να αποφύγετε οποιαδήποτε αντίδραση και, εάν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Σύμφωνα με έρευνα του 2016, το βαμβάκι είναι το καλύτερο υλικό για τα νεογέννητα αφού είναι εξαιρετικά απαλό και διατηρεί τα μωρά ζεστά και προστατευμένα.

#3 Πιτζάμες ζεστές μα όχι «βαριές»

Οι πιτζάμες όπως είπαμε πρέπει να είναι ζεστές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να βαραίνουν το μωρό. Στην πραγματικότητα, ένα βαρύ ύφασμα ή το υπερβολικό ντύσιμο οδηγεί σε ιδρώτα και γενικά σε «άσχημες» νύχτες για το μωρό.

#5 Ευκολία κινήσεων- Πιο γλυκός ύπνος

Τα ανοίγματα και τα κουμπιά στις πιτζάμες εξασφαλίζουν ότι τόσο εσείς, όσο και το μωρό σας θα παραμείνετε ήρεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι πιτζάμες για μωρά που έχουν κουμπώματα ή ανοίγματα στον καβάλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να αλλάξετε την πάνα χωρίς να ξυπνήσετε το μωρό ή να το γδύσετε τελείως και να διατρέξετε τον κίνδυνο να κρυώσει.

Σημαντικό είναι επίσης το μωρό σας να μπορεί να κινείται ελεύθερα και να μην πιέζεται από κανένα διακοσμητικό ή αξεσουάρ.

#6 Προσοχή στο μέγεθος

Είναι απαραίτητο όταν επιλέγετε είδη ένδυσης, να «σέβεστε» το ύψος και την ηλικία του μωρού. Μην ξεχνάτε πως τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα και πως, ενδεχομένως, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αλλάξετε σε μεγαλύτερο μέγεθος, ώστε οι πιτζάμες του μωρού να μην είναι σφιχτές και άβολες.