Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ρύζι για ριζότο, όπως αρμπόριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 170 γρ. καπνιστό σολομού
  • 85 γρ. μασκαρπόνε με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό
  • Μια χούφτα ρόκα
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο λάδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίξτε το ένα τρίτο του ζωμού και ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 20 λεπτά. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, στη συνέχεια προσθέτετε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας λίγο πιο συχνά, μέχρι να απορροφηθεί.
  • Ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον σολομό, το μασκαρπόνε, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού.
  • Σερβίρετε με ρόκα και μαύρο πιπέρι.