Υλικά

  • 280 γρ. πέννες
  • 280 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. απλό αλεύρι
  • 300ml γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 140γρ. ώριμο τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, προσθέτοντας το μπρόκολο για τα τελευταία 4-5 λεπτά. Στραγγίξτε καλά και προθερμάνετε τον φούρνο.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε το αλεύρι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει βράση. Σιγοβράζετε για 2 λ, προτού ανακατέψετε τη μουστάρδα, το μισό τυρί και τα καρυκεύματα.

Βήμα 3ο

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με τη σάλτσα και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σκορπίστε το υπόλοιπο τυρί και βάλτε το στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να φουσκώσει.