Εάν υπάρχει ένα μόνο εργαλείο μαλλιών που μπορεί να τα κάνει όλα, τότε αυτό είναι το σίδερο ισιώματος το οποίο, όχι μόνο κάνει ολόισια τα μαλλιά αλλά μπορεί, με τις σωστές κινήσεις, μέχρι και μπούκλες να κάνει! Μένοντας σε αυτό το τελευταίο, σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να πετύχετε τις μπούκλες των ονείρων σας χρησιμοποιώντας το σίδερο ισιώματος, ένα hair tool που πολλοί διάσημοι κομμωτές επιλέγουν για τα χτενίσματα των celebrities. Μάθετε πώς θα τους μιμηθείτε κι εσείς και αποκτήστε βήμα-βήμα τέλεια κυματιστά μαλλιά.

Βήμα #1: Η προετοιμασία είναι το παν

Διαβάστε επίσης: 3 τεχνικές μασάζ προσώπου για να δοκιμάσετε στο σπίτι

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά στη βέλτιστη υγεία τους, θα πρέπει οπωσδήποτε να τα προστατέψετε από τη θερμότητα πριν καν βάλετε το σίδερο ισιώματος στην πρίζα. Απλώστε ένα ειδικό θερμοπροστατευτικό προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών πριν από οποιοδήποτε άλλο hair product, για να δώσετε χρόνο στη σύνθεση να ενεργοποιηθεί. Εφαρμόστε το απευθείας σε βρεγμένα μαλλιά και χτενίστε από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Βήμα #2: Ώρα για μπούκλες με το σίδερο ισιώματος

Αφού στεγνώσετε καλά τα μαλλιά σας, χωρίστε τα με κλιπς σε τέσσερα τμήματα (ένα πάνω στην κορυφή, δύο πλαϊνά κι ένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού).

Ξεκινήστε από το πίσω μέρος των μαλλιών, πιάστε με το σίδερο ισιώματος περίπου 2,5 εκατοστά μακριά από τη ρίζα μια τούφα πάχους ίσου με δύο δάχτυλά σας και γυρίστε τη κάνοντας μια πλήρη στροφή 360 μοιρών. Τραβήξτε το σίδερο απαλά προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στην άκρη της τούφας. Αφήνοντάς τη θα δείτε αμέσως την μπούκλα που έχει σχηματιστεί. Μόλις τελειώσετε όλα τα μαλλιά από το πίσω μέρος, προχωρήστε στα πλαϊνά και τα πάνω τμήματα με την ίδια τεχνική.

Βήμα 3: Αφήστε τα μαλλιά να κρυώσουν

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να στρίψετε κάθε μπούκλα και στερεώστε τες όλες με hair clips. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί πρέπει να αφήσετε τα μαλλιά σας να κρυώσουν καλά για να σταθεροποιηθούν οι μπούκλες. Μείνετε έτσι για περίπου μισή ώρα. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, αφήστε τα όλα κάτω και χαλαρώστε τις μπούκλες περνώντας τα δάχτυλά σας από μέσα τους, για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4: Ολοκληρώστε το look

Ψεκάστε με λακ όλα τα μαλλιά σας, περιμένετε 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και με μια χτένα χτενίστε πολύ απαλά και προσεκτικά τις μπούκλες σας. Αυτή η κίνηση θα τις «χαλάσει» και θα τις κάνει να φαίνονται πιο ανεπιτήδευτες και φυσικές. Μην τις αφήσετε σε καμία περίπτωση χωρίς χτένισμα αν δε θέλετε να μοιάζετε με πορσελάνινη κούκλα. «Κλειδώστε» το αποτέλεσμα με λίγη έξτρα λακ και είστε έτοιμες.