Σύμφωνα με τους experts, το μασάζ προσώπου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενισχύσετε ορατά τα αποτελέσματα του skincare σας καθώς, μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις, τονώνει την μικροκυκλοφορία, αναδεικνύει τη λάμψη της επιδερμίδας, συμβάλλει στην τόνωση και σύσφιξή της.

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του οιδήματος στο πρόσωπο – ειδικά το πρωί όταν ξυπνάτε – και να δείχνει τα χαρακτηριστικά πιο ανορθωμένα.

Διαβάστε επίσης: Μάσκες προσώπου: Ποια ταιριάζει στην επιδερμίδα σας;

Για κάθε ζητούμενο του προσώπου σας υπάρχει και αντίστοιχη τεχνική για το σπίτι και οι experts μοιράστηκαν μαζί μας τον τρόπο:

Για lifting

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας εφαρμόζοντας ένα έλαιο προσώπου για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία του μασάζ.

Ξεκινήστε από το πηγούνι πιάνοντας απαλά με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας -σαν να σας τσιμπάτε- ένα τμήμα του δέρματος σε εκείνο το σημείο.

Σύρτε το λίγο προς τα πάνω προχωρώντας με ανοδικές κινήσεις μέχρι να φτάσετε στον λοβό του αυτιού σας.

Επιστρέψτε στο πηγούνι και αυτήν τη φορά κατευθυνθείτε προς τον κρόταφο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μετά ξεκινώντας από το πηγούνι φτάστε μέχρι το ζυγωματικό.

Συνεχίστε αυτές τις κινήσεις μέχρι να καλύψετε όλη την πλευρά του προσώπου κάνοντας πάντα ανοδικές κινήσεις.

Μόλις ολοκληρώσετε με τη μία πλευρά του προσώπου, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μασάζ και στην άλλη.

Για τόνωση

Για να τονώσετε την επιδερμίδα, χρειάζεται να εστιάσετε στην μικροκυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ξεκινήστε απλώοντας ένα έλαιο προσώπου.

Ξεκινώντας από το πηγούνι, χτυπήστε με ήπιες, ανάλαφρες κινήσεις το πρόσωπο με τα δύο χέρια πηγαίνοντας προς τα πάνω και φτάνοντας μέχρι το μέτωπο.

Το συγκεκριμένο «χτυπηματάκι» στο πρόσωπο τονώνει την μικροκυκλοφορία βοηθώντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο ροδαλή και φωτεινή.

Για μείωση του πρηξίματος

Το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να έχει πολλές αιτίες (αϋπνία, αλκοόλ, κακή διατροφή, κατακράτηση) – σε κάθε περίπτωση, ένα μασάζ που τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου και καταπολεμά την κατακράτηση.

Αυτό το ήπιο μασάζ στοχεύει τους λεμφαδένες (σημείο πίσω από τα αυτιά, το πίσω μέρος του κεφαλιού, τα πλάγια του λαιμού και κάτω από το πηγούνι) και διώχνει τις τοξίνες, ενθαρρύνοντας την σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Το αποτέλεσμα είναι η ορατή μείωση του πρηξίματος, πιο «σμιλευμένα» χαρακτηριστικά και επιδερμίδα που ακτινοβολεί.

Ξεκινήστε από το ηλιακό πλέγμα (είναι το κέντρο του κορμού, μερικά δάχτυλα πάνω από τον αφαλό) χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας για να ασκήσετε ήπια πίεση στο δέρμα.

Μετακινηθείτε προς τα πάνω προς την κλείδα, μετά στον λαιμό και ολοκληρώστε στον κροταφικό (ένας μυς που βρίσκεται ανάμεσα στο φρύδι και το αυτί).

Στη συνέχεια, ξεκινήστε από τον κρόταφο, μετακινηθείτε προς τα κάτω προς τα αυτιά, τον λαιμό, την κλείδα και ολοκληρώστε στο ηλιακό πλέγμα.

Το μασάζ προσώπου, με βάση τους ειδικούς, καλό είναι να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και να διαρκεί από πέντε έως δέκα λεπτά.

Έτσι, θα δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα στο δέρμα σας, μιας και η συνέπεια είναι το παν.