Η μάσκαρα δεν μπορεί να λείπει από ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Δίνει ένταση στο βλέμμα, μακραίνει τις βλεφαρίδες, τις διαχωρίζει και χαρίζει όγκο. Ενώ, όμως, τη φοράμε σχεδόν καθημερινά, εξακολουθούμε να κάνουμε μερικά λάθη και να αφαιρούμε τελικά πόντους από το makeup look μας.

Φροντίσαμε λοιπόν, να συγκεντρώσουμε τα 7 πιο κοινά λάθη που κάνετε όταν φοράτε μάσκαρα, καθώς και τις λύσεις που προτείνουν οι makeup experts, για να αποκτήσετε τέλειο βλέμμα στη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Πλεξίδα ψαροκόκκαλο- Βήμα βήμα πώς θα τη φτιάξετε τέλεια

#Λάθος 1: Χρησιμοποιείτε το βουρτσάκι της μάσκαρα μόνο οριζοντίως

Γυρνώντας το βουρτσάκι κάθετα, θα βάψετε με την άκρη του τόσο τις ρίζες των βλεφαρίδων όσο και τις μικρές τριχούλες που βρίσκονται στην εσωτερική κι εξωτερική γωνία των ματιών, οι οποίες όταν το βουρτσάκι είναι σε οριζόντια θέση δεν μπορούν να βαφτούν.

#Λάθος 2: Βάφετε μόνο τη ρίζα των άνω βλεφαρίδων

Συνήθως όταν απλώνουμε μια στρώση μάσκαρα βάφονται οι ρίζες των βλεφαρίδων αλλά οι άκρες μένουν πιο αδύναμες χρωματικά. Η διάσημη makeup artist Katie Jane Hughes προτείνει να πάρετε ένα κομμάτι χαρτί, να το τοποθετήσετε στο κινητό βλέφαρο (για να μη λερωθείτε) και στη συνέχεια, να την εφαρμόσετε και στις άκρες των βλεφαρίδων -εκτός από τη βάση τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάψετε όλες τις βλεφαρίδες, από τη ρίζα μέχρι την άκρη, κι έτσι να τις επιμηκύνετε στη στιγμή.

#Λάθος 3: Χρησιμοποιείτε το ψαλιδάκι βλεφαρίδων μετά

Όταν χρησιμοποιείτε το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες αφού έχετε βάλει μάσκαρα, τότε «κινδυνεύετε» να τις «σπάσετε» και να τις τραβήξετε. Πρώτα, χρησιμοποιήστε το ψαλιδάκι και μετά εφαρμόστε τη μάσκαρα της επιλογής σας, για να γίνουν πιο καμπυλωτές οι βλεφαρίδες σας.

#Λάθος 4: Δε βάζετε concealer στα βλέφαρα

Το πιο ενοχλητικό κομμάτι της μάσκαρα είναι οι μουτζούρες που μπορεί να αφήσει στα βλέφαρα όσο είναι ακόμα υγρή. Ακόμα κι αν είστε επιμελείς κατά την εφαρμογή, μπορεί να καταλήξετε με μουτζούρες στα βλέφαρα -ειδικά εάν βγάζετε πολλή λιπαρότητα σε εκείνο το σημείο. Απλώστε πρώτα ένα primer ματιών ή και λίγο concealer στο κινητό βλέφαρο, για να μην εμφανιστεί λιπαρότητα μετά από ώρες και «λιώσει» τη μάσκαρα. Έπειτα, εφαρμόστε τη μάσκαρά σας προσεκτικά. Αν έχετε πολύ μακριές βλεφαρίδες, κοιτάξτε κάτω για μερικά δευτερόλεπτα αφού έχετε βάλει μάσκαρα, μέχρι να στεγνώσει το προϊόν. Εάν μουτζουρωθείτε, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα που θα έχετε «βουτήξει» σε ένα νερό micellar και «σβήστε» όσες μουτζούρες υπάρχουν.

#Λάθος 5: Έχετε πολύ προϊόν στο βουρτσάκι

Παρατηρείτε πως η μάσκαρα καταλήγει πάντα να μουτζουρώνει τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας; Αυτό συμβαίνει επειδή το βουρτσάκι σας έχει πολύ προϊόν που μεταφέρεται και στις βλεφαρίδες. Πριν την εφαρμογή, περάστε το βουρτσάκι με μια χαρτοπετσέτα για να απομακρύνετε την περίσσεια προϊόντος ή ακουμπήστε την άκρη από το βουρτσάκι στο στόμιο της συσκευασίας, για να αφήσετε εκεί το πολύ προϊόν πριν βάψετε τις βλεφαρίδες σας.

#Λάθος 6: Προσπαθείτε να βάψετε τις τριχούλες στην εσωτερική γωνία των ματιών κοιτώντας κάτω

Πιθανότατα έχετε ακούσει αυτήν την κλασική συμβουλή για την εφαρμογή μάσκαρα: Κοιτάξτε κάτω σε έναν καθρέφτη ή σηκώστε το κεφάλι σας κι εφαρμόστε την καταλήγοντας πολλές φορές να ανοίγετε το στόμα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να κοιτάτε προς όλες τις κατευθύνσεις για να βάλετε το προϊόν ομοιόμορφα. Για παράδειγμα, κοιτάξτε προς τα πάνω για να εφαρμόσετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, προς τα κάτω για να την εφαρμόσετε στις άνω βλεφαρίδες και δεξιά και αριστερά για να βάψετε τις εσωτερικές κι εξωτερικές τριχούλες.

#Λάθος 7: Εφαρμόζετε μάσκαρα μετά από ώρες

Η μάσκαρα δεν είναι σαν το ρουζ ή το κραγιόν, που χρειάζονται ανανέωση μετά από ώρες. Εάν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, ξεβαφτείτε και ξαναβαφτείτε για να βάλετε εκ νέου μάσκαρα. Από την άλλη, εάν δεν έχετε πολύ χρόνο για να ξανακάνετε το μακιγιάζ σας, προτιμήστε μια αδιάβροχη  που διαρκεί περισσότερο.