Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η πλεξίδα «ψαροκόκκαλο» υπάρχει ήδη από την αρχαία Ελλάδα και τελευταία τη βλέπουμε να έχει κάνει δυναμικό come-back σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή γίνεται εύκολα και γρήγορα. Σύμφωνα με τον celebrity stylist και συνιδρυτή του Cucinello Beauty, Paul Cucinello, οι πλεξίδες ψαροκόκκαλο φαίνονται περίπλοκες εξαιτίας του σχήματός τους, αλλά μόλις κάνετε την πρώτη σας, θα δείτε ότι είναι από τα πιο εύκολα χτενίσματα.

Τα βήματα για να πετύχετε την πλεξίδα «ψαροκόκκαλο»:

Διαβάστε επίσης: Πινέλα: Εσείς γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να τα καθαρίζετε και πώς;

Βήμα 1

Ψεκάστε σπρέι για όγκο στις ρίζες και στα υπόλοιπα μαλλιά σας. Αφήστε τα μαλλιά σας κάτω, κάντε χωρίστρα στη μέση, φέρτε τα όλα πίσω και χωρίστε τα σε δύο ίσα μέρη ή πιάστε τα σε μια χαμηλή αλογοουρά και χωρίστε την σε δύο ίσα τμήματα. Ας ονομάσουμε το ένα τμήμα Α και το άλλο Β. Πάρτε μια μικρή τούφα μαλλιών από την εξωτερική πλευρά του τμήματος Α και φέρτε τη στην εσωτερική πλευρά του τμήματος Β φροντίζοντας να διατηρείτε δύο ξεχωριστά τμήματα.

Βήμα 2

Τώρα κάντε το ίδιο και στο τμήμα Β. Πιάστε μια μικρή τούφα μαλλιών από την εξωτερική πλευρά του τμήματος Β και φέρτε τη στην εσωτερική πλευρά του τμήματος Α με το οποίο ξεκινήσατε, συνεχίζοντας να διατηρείτε δύο ξεχωριστά τμήματα καθώς «δουλεύετε» την πλεξίδα σας.

Βήμα 3

Επιστρέψτε στο τμήμα Α. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα παίρνοντας μια άλλη μικρή τούφα μαλλιών από την εξωτερική πλευρά του τμήματος Α και φέρτε τη στην εσωτερική πλευρά του τμήματος Β.

Βήμα 4

Επιστρέψτε στο τμήμα Β. Πιάστε μια μικρή τούφα από την εξωτερική πλευρά του τμήματος Β και φέρτε τη στην εσωτερική πλευρά του τμήματος Α.

Βήμα 5

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μέχρι να φτάσετε στο τέλος της πλεξίδας και να μη σας έχουν μείνει άλλες τούφες για να πιάσετε. Όταν φτάσετε στην άκρη της πλεξίδας, στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι. Μπορείτε να την αφήσετε  ως έχει, δηλαδή «σφιχτή», ή να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για τη χαλαρώσετε δημιουργώντας ένα φυσικά ατημέλητο αποτέλεσμα.