Ναι, τα χείλη γίνονται πιο λεπτά όσο μεγαλώνουμε ως αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης. Αυτή η αλλαγή οφείλεται στο κολλαγόνο, το οποίο είναι μια από τις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος κι ευθύνεται για τη σφριγηλότητά του. Ήδη από την ηλικία των 20 η φυσική παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται αργά αλλά σταθερά, ενώ οι αποθήκες λίπους στην περιοχή των χειλιών συρρικνώνονται όλο και πιο πολύ με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, το δέρμα δεν παράγει πολλά ενυδατικά στοιχεία και λιπίδια (όπως τα ceramides και το υαλουρονικό οξύ), με αποτέλεσμα να έχει την τάση να γίνεται πιο ξηρό, να δημιουργούνται λεπτές γραμμές και να μην είναι τόσο ελαστικό όσο ήταν κάποτε.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι αναπόφευκτες όσο μεγαλώνουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις. Αν δεν είστε έτοιμες να σκεφτείτε τα ενέσιμα fillers, υπάρχουν κάποιες  συνήθειες που θα καθυστερήσουν την απώλεια όγκου στα χείλη.

Διαβάστε επίσης: Νύχια: Αυτά είναι τα χρώματα του Απρίλη…

Ενυδατώστε τα χείλη σας

Η ενυδάτωση των χειλιών είναι το Α και το Ω για να διατηρηθούν υγιή και όσο πιο νεανικά γίνεται. Για αυτόν τον λόγο, τα lip balms είναι ο καλύτερός σας «φίλος» όλο το χρόνο. Ωστόσο, φροντίστε να ανανεώνετε το lip balm σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά εάν πίνετε ζεστά ροφήματα, τρώτε πικάντικα φαγητά ή έχετε την τάση να «γλείφετε» τα χείλη σας διαρκώς, συνήθειες που μπορεί να τους προκαλέσουν ξηρότητα. Αναζητήστε μια φόρμουλα που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό υγραντικών, μαλακτικών και αποφρακτικών συστατικών, τα οποία θα ενυδατώσουν, θα ρυθμίσουν τον φραγμό της επιδερμίδας και θα προστατεύσουν τα χείλη.

Πείτε ναι στα lip plumpers

Ενώ τα lip fillers είναι ενέσιμα που γίνονται στο ιατρείο για να προσθέσουν όγκο με διάρκεια στα χείλη, τα lip plumpers είναι η πρόταση της κοσμετολογίας για ένα παρεμφερές, αλλά προσωρινό αποτέλεσμα. Αυτά τα προϊόντα κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο «γεμάτα» προκαλώντας έναν ήπιο ερεθισμό στα χείλη και αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή αλλά για λίγες μόλις ώρες. Αν ψάχνετε ένα διακριτικό, προσωρινό plumping εφέ, αξίζει να τα δοκιμάσετε έχοντας υπόψιν ότι τα περισσότερα από αυτά δημιουργούν μια αίσθηση καύσου στα χείλη.

Αντηλιακή προστασία

Σε κάθε περίπτωση, να έχετε υπόψη σας πως όποια ιδέα κι αν δοκιμάσετε, αν δεν προστατεύετε και την ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών από την ηλιακή ακτινοβολία, δύσκολα θα αποφύγετε τα σημάδια πρόωρης γήρανσης στην περιοχή. Για αυτόν τον λόγο, φροντίστε να προστατεύετε πάντα τα χείλη σας με ένα lip balm με υψηλό δείκτη προστασίας όταν είστε έξω και τρέχετε από τη μία δουλειά στην άλλη, αλλά και όταν βρίσκεστε στο σπίτι και κάθεστε σε ένα σημείο που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.