Άνοιξη σημαίνει ανανέωση. Είναι η εποχή που θέλετε να φρεσκάρετε την εμφάνισή σας και να αποκτήσετε ένα πιο ανάλαφρο- αλλά πάντα ενδιαφέρον- look. Στην ίδια φιλοσοφία κινούνται και οι τάσεις της σεζόν που εστιάζουν στη λάμψη, τη φρεσκάδα και φυσικά το χρώμα. Οι makeup experts μίλησαν και αποκαλύπτουν όλες τις τάσεις της άνοιξης στο μακιγιάζ και τα μαλλιά, που μπορείτε να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε από σήμερα κιόλας.

Διαβάστε επίσης: Beauty hacks για να δείχνετε λιγότερο κουρασμένες

Μπλε τόνοι

Σύμφωνα με το Pinterest, το μπλε είναι η απόχρωση που αξίζει την προσοχή σας το 2024. Αντί για τα blueberry milk nails που ήταν δημοφιλή την περασμένη άνοιξη, αυτήν τη φορά θα φορέσουμε τις μπλε αποχρώσεις στα μάτια μας.

Για να δώσετε περισσότερη ζωντάνια στο χρώμα, αλλά και για να το κάνετε να διαρκέσει πιο πολλές ώρες, εφαρμόστε πρώτα μια κρεμώδη σκιά και από πάνω προσθέστε μία ίδιου χρώματος αλλά σε μορφή πούδρας. Η δεύτερη σκιά θα «κλειδώσει» την κρεμώδη και το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό και με διάρκεια.

Glazed ρουζ

Μετά τα glazed donut νύχια και χείλη, η τάση αυτή στρέφεται και προς το ρουζ, που αυτήν την άνοιξη γίνεται πιο λαμπερό και φρέσκο. Όλα ξεκινούν με την περιποίηση της επιδερμίδας: σούπερ ενυδατωμένο δέρμα, λαμπερό foundation, κρεμώδεις υφές. Ξεκινήστε απλώνοντας το serum και την ενυδατική σας και μετά το foundation.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε κρεμώδη προϊόντα, γιατί θα δώσουν στο δέρμα αυτό το glazed αποτέλεσμα: creamy bronzer, creamy ρουζ, creamy highlighter.

Εάν θέλετε, μπορείτε να εφαρμόσετε πούδρα γύρω από τη μύτη και κάτω από τα μάτια, για να σετάρετε το concealer. Και όταν δείτε πως το μακιγιάζ σας χρειάζεται έξτρα λάμψη και ανανέωση, ψεκάστε με ένα face mist.

Διάφανες υφές

Ωστόσο, το glazed «κίνημα» έχει και μια άλλη, νέα κατεύθυνση για την άνοιξη του 2024. Μπορείτε, δηλαδή, να στραφείτε και προς τις πιο διάφανες, jelly υφές. Υιοθετήστε την τάση τόσο στα νύχια με λαμπερά μανικιούρ όσο και στα χείλη -το lipgloss θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος- κάνοντάς τα να δείχνουν τόσο ζουμερά όσο ένα… ζελέ.

Μολύβι χειλιών 2.0

Μέχρι πρότινος πρώτα εφαρμόζαμε το μολύβι χειλιών και μετά το κραγιόν, αλλά πια οι experts έχουν να προτείνουν μια νέα, πιο φρέσκια τεχνική, που θα αλλάξει τον τρόπο που εφαρμόζατε τα προϊόντα χειλιών σας.

Ξεκινήστε πρώτα με την εφαρμογή κραγιόν -για παράδειγμα ένα nude- κι έπειτα απλώστε από πάνω το lip liner, που μπορεί να είναι πιο σκούρο από το κραγιόν, για να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη διχρωμία.

Hydro hair

Τα hydro hair αποτελούν τάση ήδη από την αρχή της χρονιάς, αλλά αυτήν την άνοιξη, το wet look μοιάζει όλο και πιο ενδιαφέρον. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως θα βρέξετε τα μαλλιά σας και θα βγείτε έτσι έξω, χρειάζεται τεχνική, για να πετύχετε αυτό το «βρεγμένο» αποτέλεσμα. Εάν θέλετε να δώσετε όγκο και ύψος στα μαλλιά σας, εφαρμόστε έναν αφρό για όγκο στις ρίζες σας. Έπειτα, απλώστε hair oil στη ρίζα αφήνοντας τα μήκη και τις άκρες γυμνά.

Για silky φινίρισμα, βάλτε ένα leave-in serum στα μήκη και αφήστε το να απορροφηθεί καλά. Βουρτσίστε τα μαλλιά προς τα πίσω πηγαίνοντάς τα πίσω από τα αυτιά. Ωστόσο, εάν δε θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας λυτά, θα μπορούσατε να προσαρμόσετε την τεχνική σε ένα προσεγμένο wet-look bun.