Τα smokey eyes τελευταία κυριαρχούν σε ολοένα και περισσότερες επιδείξεις μόδας και red carpet εμφανίσεις των αγαπημένων μας σταρ. Ωστόσο, το διάσημο αυτό eye look βιώνει μια εποχή ανανέωσης και οι makeup experts εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες, μοντέρνες εκδοχές τους.

Δείτε ποιες είναι αλλά και τα μυστικά τους για να αποκτήσετε το απόλυτο dramatic βλέμμα.

Διαβάστε επίσης: Beauty hacks για να δείχνετε λιγότερο κουρασμένες

Έμφαση στο κάτω βλέφαρο

Στο fashion show του Tom Ford για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024, το μακιγιάζ ματιών ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε -σέξι, εύκολο να γίνει αλλά και… να φορεθεί. Τα μοντέλα εμφανίστηκαν με τρεις εκδοχές του κλασικού smokey eyes look: μία με απαλούς ροζ-nude τόνους, μία με γήινες και μπρονζέ αποχρώσεις και μια σε βαθύ navy blue. Η σκιά πήγαινε αρκετά πάνω από το βλέφαρο φτάνοντας σχεδόν μέχρι το φρύδι και την εξωτερική γωνία του, με το καλό blending να είναι απαραίτητο.

Το περίγραμμα των ματιών τονίστηκε με μαύρο eyeliner – εκείνο, όμως, που έκανε το όλο look να ξεχωρίζει ήταν η έμφαση που δόθηκε στο κάτω βλέφαρο. Σβησμένο και ελαφρώς winged στην εξωτερική γωνία των ματιών, έδωσε έξτρα ενδιαφέρον στο βλέμμα ενώ η mascara, το ελαφρύ contouring και τα φυσικά, τα πυκνά φρύδια ολοκλήρωσαν με ένα glam τρόπο το μακιγιάζ.

Μονοχρωματική τεχνική

Πολλές φορές μια ματ μαύρη σκιά μπορεί να θεωρηθεί ξεπερασμένη, έτσι η διάσημη makeup artist Violette επιλέγει να χρησιμοποιεί μια απόχρωση του μπλε κοβάλτιου για να πετύχει πιο νεανικό αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα δυο δάχτυλά σας κι ένα βαμβάκι. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ταμποναριστά με τον παράμεσο τη σκιά ματιών σε όλο το βλέφαρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μεσαίο δάχτυλο για ρίξετε την ένταση του χρώματος και να το σβήσετε όμορφα στο τελείωμα. Αφού ολοκληρώσετε, καθαρίστε με λίγο βαμβάκι την περιοχή κάτω από τα μάτια από τη σκιά που μπορεί να έχει πέσει.

Εάν, από την άλλη, αν ένα τόσο ζωηρό pigment δεν είναι του γούστου σας, δοκιμάστε μια ουδέτερη σκιά. Η makeup artist Sheika Daley, η οποία συνεργάζεται με τη Zendaya, προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια σκιά που είναι δύο ή τρεις τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας, όπως για παράδειγμα ένα nude που «ροζίζει».

Εφαρμόστε το σε όλο το μάτι και κάντε πολύ καλό blending πηγαίνοντας πάνω από την πτυχή του ματιού και φτάνοντας σχεδόν μέχρι το φρύδι, έτσι ώστε η σκιά να είναι σχεδόν αόρατη και να δίνει μια όμορφη υποψία χρώματος. Στη συνέχεια, προσθέστε μια σκιά με λάμψη στο κέντρο των βλεφάρων, μαύρο eyeliner και mascara για να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό dramatic αποτέλεσμα.

Χρώμα στο χρώμα

Ενώ στο κλασικό smokey eyes look, ο ερασιτεχνικός τρόπος είναι να εφαρμόσετε τη μαύρη sκιά στο βλέφαρο και να κάνετε blending, πια πολλοί ειδικοί κάνουν layering στο χρώμα βάζοντας πρώτα μια σκιά για βάση -επιλέξτε ένα φούξια ή ένα μεταλλικό μπρονζέ (όπως η Reese Witherspoon στα φετινά SAG Awards) ή ακόμα και glitter σε ασημί χρώμα.

Οι ζωηρές αυτές αποχρώσεις όχι μόνο θα κάνουν πιο έντονο το μαύρο, το navy blue ή το indigo που θα εφαρμοστεί από πάνω, αλλά θα κάνουν τη σκιά να δείχνει τρισδιάστατη.

Εκτός από το μαύρο, μπορείτε να επιλέξετε και σκούρο σοκολατί, τον τόνο του αμέθυστου και navy blue πάνω από ένα αστραφτερό μπρονζέ για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά λαμπερό μακιγιάζ. Συνδυάστε τα smokey eyes σας με φυσικό, dewy δέρμα και ουδέτερα χείλη.