Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 σκελίδες σκόρδο
50ml ελαιόλαδο
500 γρ. φακές, βρασμένες
320 γρ. κονσέρβες μπριζόλες τόνου σε νερό άνοιξης, στραγγισμένες και ξεφλουδισμένες
160 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση (περίπου 10)
2 πιπεριές φλωρίνης, ψιλοκομμένες
Μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Χτυπήστε το ξύδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με το σύρμα και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 2ο

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε ξανά. Μοιράστε σε τέσσερα μπολ, αν θέλετε και γαρνίρετε με το υπόλοιπο σχοινόπρασο.