Επιπλέον τροποποιήσιμοι παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε

Σε χώρες υψηλού εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, υπήρξαν περισσότερες περιπτώσεις ασθενειών που μπορούσαν να προληφθούν, οι οποίες προκλήθηκαν από παράγοντες όπως η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα, μεταξύ 8% και 13% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλονται στην παχυσαρκία, η οποία έχει αποδειχθεί πως αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

«Μία στις τέσσερις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού οφείλεται σε τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειωθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος θα νοσήσει από καρκίνο, γνωρίζουμε ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο μας ενάντια στη νόσο και υπάρχουν όπως φαίνεται πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και την ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινή μας ζωή.

Είναι ζωτικής σημασίας οι γυναίκες να λαμβάνουν ενθάρρυνση και υποστήριξη ώστε να κάνουν αλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη συνολική τους υγεία», τόνισαν οι επιστήμονες.