imommy.gr ΣυνταγέςBaby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί | imommy.gr

Φτιάχνουμε το δικό μας τουρσί στο σπίτι.

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ραπανάκια σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το κρεμμύδι τουρσί

  • 1 κόκκινο άνυδρο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινα σταφύλια
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. ζάχαρη επιλογής μας
  • Νερό ζεστό
  • 3-4 κόκκους πιπεριού (προαιρετικά)
  • Λίγο σιναπόσπορο (προαιρετικά)
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ή ροδέλες. Το βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι πίκλες κρεμμυδιού από το υγρό. Αν θέλουμε έξτρα άρωμα, ρίχνουμε στο βάζο κόκκους πιπεριού ή σιναπόσπορο και λίγο άνηθο.

Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι του και το ανακινούμε δυνατά να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το τουρσί να σταθεί για 30 λεπτά και να κρυώσει σιγά σιγά. Με αυτήν τη διαδικασία, το κρεμμύδι γίνεται κόκκινο, μαλακώνει ελαφρώς και αποκτά γλυκόξινη γεύση.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να μαλακώσουν. Τις κόβουμε στη μέση όσο είναι ζεστές και τις σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Χτυπάμε στην κουζινομηχανή το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη το λεμόνι λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε να το απορροφήσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα ραπανάκια και το κρεμμύδι τουρσί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
FOOD & PROPS STYLIST OLIVIA ARTEMIS
WEBB ASSISTANT PROPS STYLIST MARIA GIANNOURAKOU
ASSISTANT FOOD STYLIST ANASTASIA ZEPI
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γίγαντες κοκκινιστοί Πεντανόστιμα φασόλια γίγαντες με σάλτσα ντομάτας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαρίδες γιουβέτσι Ένα απολαυστικό γιουβέτσι με κριθαράκι και γαρίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολύχρωμη μπαγκέτα Γεμίστε τη μπαγκέτα σας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φακοσαλάτα με ψητό καλαμάρι Μια συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε τη φακή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με γαρίδες Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό με... «χρυσή καρδιά». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γίγαντες κοκκινιστοί Πεντανόστιμα φασόλια γίγαντες με σάλτσα ντομάτας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ