imommy.gr ΣυνταγέςBaby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί | imommy.gr

Φτιάχνουμε το δικό μας τουρσί στο σπίτι.

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ραπανάκια σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το κρεμμύδι τουρσί

  • 1 κόκκινο άνυδρο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινα σταφύλια
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. ζάχαρη επιλογής μας
  • Νερό ζεστό
  • 3-4 κόκκους πιπεριού (προαιρετικά)
  • Λίγο σιναπόσπορο (προαιρετικά)
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ή ροδέλες. Το βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι πίκλες κρεμμυδιού από το υγρό. Αν θέλουμε έξτρα άρωμα, ρίχνουμε στο βάζο κόκκους πιπεριού ή σιναπόσπορο και λίγο άνηθο.

Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι του και το ανακινούμε δυνατά να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το τουρσί να σταθεί για 30 λεπτά και να κρυώσει σιγά σιγά. Με αυτήν τη διαδικασία, το κρεμμύδι γίνεται κόκκινο, μαλακώνει ελαφρώς και αποκτά γλυκόξινη γεύση.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να μαλακώσουν. Τις κόβουμε στη μέση όσο είναι ζεστές και τις σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Χτυπάμε στην κουζινομηχανή το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη το λεμόνι λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε να το απορροφήσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα ραπανάκια και το κρεμμύδι τουρσί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
FOOD & PROPS STYLIST OLIVIA ARTEMIS
WEBB ASSISTANT PROPS STYLIST MARIA GIANNOURAKOU
ASSISTANT FOOD STYLIST ANASTASIA ZEPI
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο Εύκολη και χορταστική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Pancakes με μπανάνα Για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παγωμένο πράσινο τσάι με μέντα και μάνγκο Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο απολαυστικό και δροσιστικό σπιτικό iced tea. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με καρπούζι και φέτα Δροσερή σαλάτα με άρωμα καλοκαιριού... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο γεμιστό Γεμάτο αρώματα και γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Frozen berry yogurt Σπιτικό και υγιεινό παγωμένο γιαούρτι με μούρα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νιόκι με ντομάτα και σπανάκι Τα νιόκι πατάτας είναι ένα χαρακτηριστικό ζυμαρικό της Ιταλίας, που φτιάχνεται από αλεύρι, σιμιγδάλι ή πατάτα και σερβίρεται είτε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρήγορη πίτσα με αυγό και ρόκα Η αγαπημένη μας πίτσα στην σπιτική και πιο υγιεινή εκδοχή της. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμιακό γαριδάκι Το συμιακό γαριδάκι είναι ένα από 4 είδη γαρίδας που κυκλοφορούν στις ελληνικές θάλασσες. Τη συναντάμε στα παράλια της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι Παραδοσιακή συνταγή από τη Ρόδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τηγανητά ροζέτια με πλιγούρι Μια παραδοσιακή συνταγή που συναντάμε κυρίως στα χωριά της Νότιας Ρόδου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χυμός raspberry με goji berry Δροσιστικός και θρεπτικός χυμός. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ομελέτα με φέτα και λιαστή ντομάτα Ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ