Αν αγαπάτε το bob hairstyle αλλά αναζητάτε μια ανατρεπτικά κομψή και sexy εκδοχή του, τότε το “Birkin bob” είναι ιδανικό για εσάς. Ουσιαστικά αποτελεί τον συνδυασμό των birkin bangs με το κλασικό bob κούρεμα και αποτελεί τεράστια τάση φέτος.

Διαβάστε επίσης: 6 χτενίσματα που θα… σώσουν τις bad hair days

Τι είναι τα birkin bangs

Η Sian Wood, καλλιτεχνική διευθύντρια στο κομμωτήριο Shoreditch Taylor Taylor London εξηγεί: «Πρόκειται για τις αφέλειες που είναι πιο μακριές και καλύπτουν σχεδόν τα φρύδια με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι πιο ανάλαφρο και ατημέλητο- όπως της θρυλικής Jane Birkin, από την οποία πήρε το όνομά της και η ομώνυμη τσάντα του οίκου Hermès». Οι αφέλειες αυτές κολακεύουν πολλά σχήματα προσώπου και δημιουργούν αμέσως ένα κομψό και φρέσκο, κοριτσίστικο look που μοιάζει πολύ με τα δημοφιλή curtain bangs. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των birkin bangs είναι ότι είναι εύκολες ως προς τη συντήρηση, καθώς η «ζωντανή» αισθητική τους αφορά το ανεπιτήδευτο, χαλαρό στιλ.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις birkin bangs με το bob κούρεμά σας, καλό είναι να τολμήσετε το φιλάρισμα σε όλα τα μαλλιά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ομοιόμορφο. Επίσης, αυτό το κόλπο με το φιλάρισμα μπορεί να βοηθήσει αυτό το στιλ αφελειών να ταιριάξει και με οποιοδήποτε άλλο μήκος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τις δοκιμάσετε ακόμη κι εσείς που έχετε πιο μακριά μαλλιά.

«Ως ειδικός στις μπούκλες, προτείνω οι birkin bangs να γίνουν καλύτερα σε λεία ή φυσικά ίσια μαλλιά και όχι σε πιο σγουρές υφές. Αυτό, γιατί ο κομμωτής σας θα αραιώσει τα μαλλιά, κάτι που θα κάνει τις μπούκλες σας να δείχνουν πιο έντονες. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το σχήμα στις μπούκλες σας μπορεί να αλλάζει σε καθημερινή βάση. Για τις πελάτισσές μου που έχουν σγουρά μαλλιά και θέλουν αφέλειες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το κούρεμα απαιτεί περισσότερη δέσμευση και θα διαμόρφωνα τις αφέλειες σύμφωνα με τον τύπο της μπούκλας, το στιλ και το σχήμα του προσώπου για να πετύχω ένα μοναδικό για την καθεμία αποτέλεσμα» εξηγεί η Wood.

Πώς να ζητήσετε το “birkin bob”

«Οι περισσότεροι κομμωτές θα πρέπει να ξέρουν ακριβώς τι εννοείτε όταν ζητάτε ένα birkin bob» λέει η Wood, αλλά αν δεν το γνωρίζουν, απλώς ζητήστε από τον κομμωτή σας να δημιουργήσει μακριές, ατημέλητες αφέλειες στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σας και φιλάρισμα στα υπόλοιπα μαλλιά. Καλό είναι να έχετε και μερικές φωτογραφίες μαζί σας για να του δείξετε -εμπνευστείτε από τη Selena Gomez και φυσικά τις birkin bangs της υπέροχης Jane Birkin.