Αν ονειρευόσασταν να γίνετε μπαλαρίνες όταν ήσασταν μικρές ή απλώς σας άρεσε να παρακολουθείτε τον «Καρυοθραύστη» στις διακοπές των Χριστουγέννων, τώρα είναι η ώρα σας να ζήσετε αυτήν τη φαντασίωση. Η αισθητική του “balletcore” βρίσκεται σε άνοδο το τελευταίο διάστημα έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 269 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Τα βίντεο που θα δείτε είναι γεμάτα με κορμάκια, μπαλαρίνες, φιόγκους, αλλά και μια νέα hot τάση χτενίσματος, το “ballerina bun”.

Παρακάτω θα μάθετε περισσότερα για το trending look απευθείας από τους ειδικούς, για να το εντάξετε κι εσείς στην επόμενη εμφάνισή σας.

Διαβάστε επίσης: Jelly lips: Το πιο «ζουμερό» μακιγιάζ χειλιών για το καλοκαίρι

Τι είναι το “ballerina bun”

Όσες κάνατε μπαλέτο καταλαβαίνετε ήδη από τις εικόνες που βλέπετε πως αυτό το “ballerina bun” είναι πιο ανεπιτήδευτο -σίγουρα έχει λιγότερη λακ- από το αυστηρό σινιόν που κάνατε για τα μαθήματα μπαλέτου κάποτε. Αυτό που παραμένει ίδιο, ωστόσο, είναι το μίνιμαλ στοιχείο που χαρακτηρίζει το hot αυτό χτένισμα.

Φανταστείτε μια μπαλαρίνα να χτενίζει προς τα πίσω τα μαλλιά της και να τα στερεώνει σε ένα σινιόν με ένα πιο πρόχειρο τρόπο πριν φύγει από το μάθημα χορού. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για ένα πανεύκολο χτένισμα που μπορείτε όλες να δοκιμάσετε στην καθημερινότητά σας.

Τα “ballerina buns” μπορούν να στερεωθούν οπουδήποτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού -ψηλά ή χαμηλά. Το στιλ είναι τέλειο για όλους τους τύπους και τις υφές μαλλιών και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ο Anthony Cole, global hairstylist της Sebastian Professional λέει: «Αξιοποιήστε τις φυσικές σας μπούκλες μένοντας πιστές στη δική σας υφή των μαλλιών κι ενσωματώνοντας παράλληλα στο χτένισμά σας την αισθητική του “balletcore”.

3 στιλ για να δοκιμάσετε

Εάν θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία στην τάση, σας προτείνουμε 3 διαφορετικά στιλ “ballerina bun”, για να δοκιμάσετε και να αποκτήσετε έτσι αέρα… μπαλαρίνας!

Ballerina bun με πλεξούδες

Για αυτό το look δημιουργήστε τρεις γαλλικές πλεξούδες στα μαλλιά σας, δύο στα πλαϊνά και μία κεντρική, και πιάστε τες όλες μαζί σε ένα χαμηλό σινιόν. Μπορείτε να τα πιάσετε με ένα scrunchie ή και με ένα λαστιχάκι στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα φρέσκο, σύγχρονο και ιδανικό για το καλοκαίρι, ενώ μπορείτε να το φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ψηλό σινιόν

Αν και τα περισσότερα “ballerina buns” είναι πιασμένα στον ύψος του αυχένα, μπορείτε να κάνετε το σινιόν σας πιο ψηλά για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το σινιόν σας είναι λίγο πιο χαλαρό από το αυστηρό “ballerina bun”, οπότε μην μπείτε στον κόπο να στρώσετε με χτένα και hair gel τις φύτρες που μπορεί να «πετάνε».

Με φιόγκο

Οι φιόγκοι είναι αναμφίβολα το πιο hot αξεσουάρ της σεζόν, οπότε τι θα λέγατε εάν το εντάσσατε στο “ballerina bun” σας; Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα σινιόν στο ύψος που θέλετε και στερεώστε τα με ένα λαστιχάκι στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας. Έπειτα, πάρτε μια ροζ κορδέλα και δέστε τη σε φιόγκο στο σημείο όπου πιάσατε τα μαλλιά σας με το λαστιχάκι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο hair clip με φιόγκο, για να μειώσετε τον χρόνο του styling. Η πινελιά αυτή θα κάνει αμέσως το look σας υπέρμετρα ρομαντικό.