Υλικά
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ – ανακατέψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο καυτό λάδι σε δόσεις. Πιέστε για να πλατύνουν.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν τα pancakes και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε τα pancakes σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.