Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να τρώνε κατά την διάρκεια του lunch break τους στη δουλειά, καθώς τους προκαλεί υπνηλία και δεν τους βοηθάει στο να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Για αυτό, ακολουθεί αυτή η συνταγή, που είναι ταμάμ για μεσημεριανό στο γραφείο.

Φακές σαλάτα με κινόα. Μια συνταγή γρήγορη, πεντανόστιμη και με υψηλή διατροφική αξία, που χορταίνει αλλά δεν σε «σκάει» και σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να βγει η μέρα.

Τα υλικά

200 γρ. φακές
300 γρ. κινόα
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 ντομάτα σε κυβάκια
2 αγγουράκια σε ροδέλες
1/2 φοινόκιο σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλερι
150 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι κύμινο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Η διαδικασία

Μουλιάζετε τις φακές σε ένα μπολ με 4 κούπες καυτό νερό και 1 κουταλιά αλάτι για μια ώρα.

Στη συνέχεια τις ξεπλένετε καλά και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη δάφνη μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε (περίπου 10 λεπτά) και τις στραγγίζετε.

Ξεπλένετε την κινόα πολλές φορές με άφθονο νερό. Τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τη βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνετε και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ προσθέτετε τις φακές, την κινόα, τα λαχανικά, το σκόρδο, τα αρωματικά, τα μπαχαρικά, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα και ανακατεύετε ελαφρά.