Η θερμοκρασία ανεβαίνει «επικίνδυνα» μέρα με τη μέρα και το μυαλό μας ταξιδεύει ήδη σε διακοπές, νησιά και παραλίες. Και φυσικά στο απόλυτο summer γλυκό, σαν τη συνταγή που ετοίμασε ο Χρήστος Βέργαδος. Από την κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», ο γνωστός pastry σεφ παρέα με τη Φαίη Σκορδά, ετοίμασε μια συνταγή για σπιτικό παγωτό.
Αλλά όχι ότι κι ότι: παγωτό carrot cake. Πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι, πιο νόστιμο από ότι νομίζεις και τόσο δροσερό όσο θέλεις.
Τα υλικά
- 30 γρ βούτυρο
- 130 γρ τριμμένα καρότα
- 70 γρ καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κγ κανέλα
- 1/3 κγ γαρύφαλλο τριμμένο
- 120 γρ τυρί κρέμα
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 2 βανίλιες
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 70 γρ καρύδια τριμμένα
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το καρότο, για να το σοτάρουμε. Προσθέτουμε και την καστανή ζάχαρη. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει.
Αμέσως μετά ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας: την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες. Χτυπάμε γρήγορα με το χέρι και ρίχνουμε και το μείγμα του καρότου.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, που την είχαμε στο ψυγείο.
Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε μια φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη.