Ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή πανεύκολη και γευστική, τέλεια για τις βραδινές συγκεντρώσεις με φίλους.
Τα υλικά
– 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο – 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– 1 κ.γ. θυμάρι
– 1 κ.γ. ρίγανη
– 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
– 1 κ.γ. ταχίνι
– 50 ml λευκό κρασί
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Πιπέρι καγιέν
Για τη σάλτσα:
– 2 αβοκάντο
– 150 γρ. γιαούρτι
– 1 κ.σ. ταχίνι
– 1 λάιμ (ο χυμός)
– 1 κ.γ. κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα:
– 1 ντομάτα σε φέτες
– 1 κόκκινο κρεμμύδι
– 4 πίτες καλαμποκιού
Η διαδικασία
Σε τηγάνι με λάδι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να σοταριστεί.
Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδο, το κύμινο, το μπαχάρι, λίγο κόλιανδρο, το θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη, το γλυκό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
