Άρτα: Ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ μιλά για την έγκυο που πέθανε από αλλεργικό σοκ

«Πάρα πολλές φορές έχω στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, εδώ δεν μπορώ να πω κάτι, ότι έγιναν όλα σωστά», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την τραγωδία με την έγκυο και το έμβρυο στην Άρτα
Άρτα: Ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ μιλά για την έγκυο που πέθανε από αλλεργικό σοκ
2 Οκτωβρίου 2025 | 10:19

«Πρέπει να δούμε αν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σχετικά με το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο στην Άρτα, όπου μια 28χρονη έγκυος έχασε τη ζωή της από αλλεργικό σοκ.

«Πάρα πολλές φορές εγώ έχω στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, εδώ, για την περίπτωση του νοσοκομείου της Άρτας, εκ προοιμίου, πριν τρέξει η ΕΔΕ και πιστεύω και η εισαγγελική έρευνα και βγάλουν συμπέρασμα, δεν μπορώ να πω κάτι, ότι έγιναν όλα σωστά», αναφέρει στο MEGA ο κ. Γιαννάκος.

Σημειώνεται ότι μετά τις εξετάσεις στις οποίες η 28χρονη υποβλήθηκε στο νοσοκομείο, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της. Κατά τη χορήγηση του φαρμάκου, προκλήθηκε αλλεργική αντίδραση και η 28χρονη εγκυμονούσα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω της σοβαρότητας του αναφυλακτικού σοκ.

Παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η 28χρονη έχασε τη μάχη βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Η γυναίκα εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια

«Έχουμε μία γυναίκα 28 ετών και ένα έμβρυο που χτες έγινε το απόγευμα η κηδεία τους. Πήγαν Κυριακή απόγευμα στο νοσοκομείο της Άρτας, η γυναίκα με τον άντρα της και αιμορραγία. Το έμβρυο ζούσε κανονικά, εισήλθε στη μαιευτική κλινική προκειμένου να αντιμετωπιστεί χειρουργικά την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα, για την αιμορραγία της» συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος.

Και προσθέτει: «Της χορηγήθηκε αντιβίωση, έπαθε αλλεργικό σοκ στην κλινική τη μαιευτική. Εκεί πραγματικά δεν ξέρω αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι από την στιγμή που ειδοποιήθηκε ο αναισθησιολόγος και ο εντατικολόγος που είναι πάρα πολύ κοντά, επενέβησαν, διασωλήνωσαν την ασθενή, την μετέφεραν στη μονάδα ανάνηψης των χειρουργείων γιατί δεν υπήρχε κενό κρεβάτι ΜΕΘ, όλο το βράδυ ήταν πάνω στην ασθενή».

Την επόμενη ημέρα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η γυναίκα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ «αλλά έπαθε πολυοργανική ανεπάρκεια, ανακοπή και δυστυχώς έχασε τη ζωή της. Πρέπει να δούμε αν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο».

Άρτα: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η Σ.Μ, ετών 28, προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής του Γ.Ν Άρτας στις 28/9/2025 και ώρα 23.20 με κολπική αιμόρροια από ώρας (επαπειλούμενη αποβολή) βρισκόμενη στην 6η εβδομάδα κύησης.

Κατά τη διάρκεια της γυναικολογική εξέτασης διαπιστώθηκε η παρουσία αίματος στον κόλπο.

Κατόπιν αυτού ακολούθησε εισαγωγή της ασθενούς στην κλινική για χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Κατά τη διάρκεια χορήγησης αντιβιοτικού παρουσίασε επεισόδιο αναφυλακτικού σοκ.

Οι γιατροί της έκαναν ΚΑΡΠΑ την διασωλήνωσαν και προχώρησαν στην εισαγωγή της στη ΜΕΘ, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέληξε.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε άμεσα ΕΔΕ για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Πρόσφατα Άρθρα
Καύσωνες, πλημμύρες, ασθένειες: Η κλιματική αλλαγή απειλεί σχεδόν κάθε παιδί στον πλανήτη 19 Ιουνίου 2026, 08:43
«Σύνδρομο του ξεχασμένου παιδιού»: H Ευρώπη θέλει να σταματήσει τους θανάτους παιδιών στα αυτοκίνητα 19 Ιουνίου 2026, 08:38
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Τέλος Ιουνίου το επίδομα των 150 ευρώ – Οι προϋποθέσεις 18 Ιουνίου 2026, 09:21
Δημογραφικό αδιέξοδο: Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα 18 Ιουνίου 2026, 08:12
Μαχαίρωσαν μαθητή έξω από δημοτικό σχολείο στη Νέα Σμύρνη – Νοσηλεύεται στο Παίδων 17 Ιουνίου 2026, 09:42
Πανελλαδικές 2026: Με το Ελεύθερο Σχέδιο συνεχίζονται οι εξετάσεις – Όλο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων 17 Ιουνίου 2026, 08:27
Πανελλαδικές 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενημέρωση βαθμολογίας μέσω SMS 16 Ιουνίου 2026, 12:33
Η Μάρω Κοντού νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Αττικόν 16 Ιουνίου 2026, 11:19
Πανελλαδικές 2026: Αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων 16 Ιουνίου 2026, 08:36
Εκτεθειμένα σε τρεις τύπους κλιματικών κινδύνων πάνω από 1 δισεκατομμύριο παιδιά 16 Ιουνίου 2026, 08:34
Τέλος χρονιάς για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια και οι πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ 15 Ιουνίου 2026, 08:34
Παιδική εργασία: Ένα στα δεκαεπτά παιδιά αναγκάζεται να δουλέψει 14 Ιουνίου 2026, 11:46
Μπεν Νίνταμ: Τι έδειξε το DNA τεστ για τον άνδρα που ισχυρίστηκε ότι είναι το αγνοούμενο παιδί 13 Ιουνίου 2026, 13:46
Καύσωνας: Πρακτικές συμβουλές προστασίας 13 Ιουνίου 2026, 08:52
Καιρός: «Πέφτει» η θερμοκρασία – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες 13 Ιουνίου 2026, 08:42
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version