Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γ. θυμάρι (ή δεντρολίβανο)
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2ο
Τοποθετείς το χοιρινό (λαιμό, μπούτι ή πανσέτα) σε ένα σκεύος και το περιχύνεις με τη μαρινάδα.
Βήμα 3ο
Κάνεις ελαφρύ μασάζ στο κρέας για να πάει παντού το μείγμα.
Βήμα 4ο
Σκεπάζεις και αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.
Βήμα 5ο
Ψήνεις στον φούρνο ή στην κατσαρόλα, περιχύνοντας κατά διαστήματα με τα ζουμιά του.
