Όλοι θέλουμε το παιδί μας να είναι δραστήριο και υγιή. Και η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των τους, ιδιαίτερα των μικρότερων παιδιών.

Η διατροφή συμβάλλει στη συγκέντρωση και τη μάθηση, ενώ ορισμένα γεύματα, όπως τα αυγά, τα ψάρια και τα λαχανικά, παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την πρώιμη ανάπτυξη.

Μια θρεπτική, ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία του παιδιού σας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Οι πιο θρεπτικές τροφές για την ανάπτυξή τους

Η Dr. Atchara Venakatraman, Σύμβουλος Παιδικής Ανάπτυξης, Παιδοψυχολόγος και Διατροφολόγος Βρεφών, προτείνει την προσθήκη των παρακάτω τροφών στη διατροφή του παιδιού σας, που παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο εγκέφαλός του για τη μνήμη και την πνευματική του οξύτητα.

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία, όπως η χολίνη, η βιταμίνη Β12, η πρωτεΐνη και το σελήνιο. Η χολίνη είναι μια βιταμίνη που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Γιαούρτι

Ένα γιαούρτι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και πλήρη λιπαρά μπορεί να βοηθήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για την παροχή και τη λήψη πληροφοριών. Περιέχουν επίσης πολυφαινόλες, που διατηρούν την πνευματική οξύτητα αυξάνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Μπορεί να είναι δύσκολο να ενθαρρύνετε το παιδί σας να καταναλώνει φυλλώδη λαχανικά. Αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου του. Μπορούν, μάλιστα, να βελτιώσουν τις γνωστικές επιδόσεις του.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι, περιλαμβάνουν ουσίες που προστατεύουν τον εγκέφαλο, όπως φυλλικό οξύ, φλαβονοειδή, καροτενοειδή και βιταμίνες Ε και Κ1.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι άφθονοι σε θρεπτικά συστατικά που έχουν συνδεθεί με αυξημένη γνωστική απόδοση και περιλαμβάνουν βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, σίδηρο και πρωτεΐνες.

Η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής των παιδιών. Οι βέλτιστες ακαδημαϊκές επιδόσεις και η γνωστική λειτουργία συνδέονται με την καλύτερη ποιότητα της διατροφής.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι ένα κοινό εσπεριδοειδές και αγαπημένο φρούτο των παιδιών λόγω της γλυκιάς τους γεύσης. Τα πορτοκάλια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, μια ουσία που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η ύπαρξη επαρκών επιπέδων βιταμίνης C στο αίμα συνδέεται με ανώτερες επιδόσεις σε εργασίες που αφορούν τη συγκέντρωση, τη γνωστική ευελιξία, τη συγκέντρωση, τη μνήμη, την ταχύτητα λήψης αποφάσεων και την αναγνώριση.