Σχεδόν όλα πάνε καλύτερα στη ζωή και την ανάπτυξη ενός παιδιού αν μπορεί να βασίζεται στην παρουσία τουλάχιστον ενός γονέα. Αν ένα μικρό παιδί μπορεί να σας εμπιστευτεί ότι θα είστε δίπλα του ό,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο του ή στον δικό σας, θα νιώθει πιο δυνατό και πιο σίγουρο.

Με τον καιρό, θα είναι έτοιμο να προχωρήσει και να δημιουργήσει θετικές σχέσεις με τους άλλους.

Θα είναι έτοιμα να αναπτυχθούν και να μάθουν και να βιώσουν το καλύτερο από ό,τι είναι δυνατό.  Θα είναι σε θέση να ευδοκιμήσουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αναπόφευκτα θα έρθουν.

Διαβάστε επίσης: Αχώριστο δίδυμο: Το αξιολάτρευτο παιδάκι που δεν αποχωρίζεται το μπαλόνι του

Η «παρουσία» ακούγεται εύκολη στα αυτιά ενός παιδιού, και είναι εννοιολογικά απλή, αλλά απαιτεί αφοσίωση και επιμονή από έναν γονέα. Για τους γονείς που ζουν πολυάσχολες και περίπλοκες επαγγελματικές ζωές, δεν είναι καθόλου εύκολο να τα καταφέρουν στην πράξη.

Όμως ξέρετε πόση μαγεία μπορεί να φέρει μια τόση δα μικρή στιγμή, όταν μια μαμά ξέκλεψε λίγο χρόνο για να δει το παιδί στη σχολική απονομή των βραβείων;

Δείτε το χαμόγελο του παιδιού όταν είδε τη μαμά του:

@gmvnzo The moment he realized 🥺 #fyp #foryoupage #showingupmatters #momlife #corememory #awardceremony ♬ Married Life (From «Up») – Sergy el Som