Τα παιδιά έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά και την ιδιοσυγκρασία τους. Και όταν οι γονείς δεν είναι συντονισμένοι με αυτά, συχνά αποτυγχάνουν να τιμήσουν και να γιορτάσουν τον αυθεντικό εαυτό του παιδιού τους.

Υπάρχουν έξι απίθανοι και χαρισματικοί τύποι παιδιών. Το παιδί σας μπορεί να είναι περισσότερο από έναν από τους άλλους, ή ένα μείγμα όλων.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Γιατί χρειάζονται ελεύθερο χρόνο και παιχνίδι

Η γνώση του τύπου τους θα ενισχύσει τη μεταξύ σας σχέση και θα τα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

1. Αγχώδης εκρηκτικός

Αυτοί οι τύποι παιδιών είναι ευερέθιστοι και εκνευρίζονται με το παραμικρό. Η ομορφιά τους είναι ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Αυτό όμως σημαίνει ότι έχουν την τάση να απορροφούν το άγχος γύρω τους. Και τι να το κάνουν όλο αυτό; Εκρήγνυνται!

Να είστε προσγειωμένοι, σταθεροί και ήρεμοι. Αν γίνετε αντιδραστικοί, είτε από θυμό είτε από άγχος, μπορεί να πυροδοτήσετε ένα τσουνάμι συναισθημάτων. Επιβραβεύστε τα για τις ικανότητές τους να επεξεργάζονται το περιβάλλον τους, αλλά διδάξτε τα να δημιουργούν την παρηγοριά που χρειάζονται στον εαυτό τους.

2. Υπερκινητικός εξερευνητής

Οι υπερκινητικοί εξερευνητές δεν μπορούν να κάτσουν ακίνητοι και είναι και ποτέ εκεί που τους αφήσατε τελευταία φορά. Αυτά τα παιδιά είναι υπερβολικά δραστήρια στο μυαλό και το σώμα τους. Αλλά η υπερδύναμή τους είναι ότι είναι απίστευτα περίεργα και αφοσιωμένα.

Οι υπερκινητικοί εξερευνητές πρέπει να τιμούνται και όχι να ντρέπονται για το παθιασμένο πνεύμα τους. Δείξτε τους άνευ όρων αποδοχή και θαυμασμό για τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τον διαφορετικό τρόπο σκέψης.

3. Θέλει ευχαριστεί τους ανθρώπους

Αυτά τα παιδιά είναι σαν «βούτυρο». Μαλακά και εύπλαστα, εύκολα να τα διαμορφώσετε, ειδικά για τους γονείς που έχουν έντονη ανάγκη για έλεγχο. Συμπληρώνουν τα κενά, αναλαμβάνουν τις δουλειές του σπιτιού και παίρνουν χρυσά αστέρια.

Αλλά επειδή είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, συχνά υπερβάλλουν και αναλαμβάνουν τις γονικές ευθύνες. Σεβαστείτε και διδάξτε τους πώς να προστατεύουν τα όριά τους. Υπενθυμίστε τους ότι οι ανάγκες τους προηγούνται.

4. Ονειροπόλος

Τα παιδιά που ονειρεύονται είναι ντροπαλά και εσωστρεφή και μπορεί να δυσκολεύονται με τις κοινωνικές και συνομιλιακές δεξιότητες. Μπορεί συχνά να τα πιάνετε να κοιτάζουν στο κενό, να μουτζουρώνουν στο τετράδιό τους ή να περνούν τόσο πολύ χρόνο μόνα τους που αναρωτιέστε αν βρίσκονται καν στο σπίτι.

Πολλοί μπορεί να προσπαθήσουν να τους πουν ότι θα έπρεπε να είναι πιο εξωστρεφείς. Βοηθήστε τα να νιώσουν ασφάλεια και αναδείξτε τα δυνατά τους σημεία.

5. Ανυπότακτο πνέυμα

Οι επαναστάτες δεν συμμορφώνονται μέχρι να πειστούν ότι είναι κάτι που επιθυμούν να κάνουν. Αυτά τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι τα σέβονται για την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά τους.

6. Η χαρά της ζωής

Αυτά τα παιδιά είναι πάντα γελαστά και με καλή διάθεση. Δεν είναι ιδιότροπα ούτε απαιτητικά. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να είναι υπερβολικά χαλαρά. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι γονείς μπορεί να τα θεωρήσουν ότι δεν είναι αρκετά φιλόδοξα.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι γονείς είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι στην πραγματικότητα οι γκουρού του να ζεις στο παρόν. Γιορτάστε τη θετική τους προσέγγιση στον κόσμο.