Ο Θίασος του Ηλία Καρελλά σε συνδυασμό με την θεσπέσια φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ και την αστείρευτη δημιουργική διάθεση των Burger Project, οι οποίοι θα παίζουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα μαζί με  παραδοσιακά τραγούδια, διασκευές αγαπημένων κομματιών και οργανικούς σκοπούς, φέρνουν τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει ο Ηλίας Καρελλάς.

«Ο Καραγκιόζης καπετάνιος», είναι ένα πρωτότυπο παραμύθι βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, με στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις, που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Σε αυτό το χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή: να περιπλανηθεί από την Ανατολή έως τη Δύση και, με τη βοήθεια ενός μελωδικού πλάσματος, της Αγάπης, να μεταφέρει το μήνυμα του Μεγάλου Άρχοντα σε όλες γωνιές της Ελλάδας για τις μέρες των Χριστουγέννων. Ο Καραγκιόζης με συνταξιδιώτες τους γνωστούς χάρτινους φίλους του, θα επιβιβαστεί στο Χριστουγεννιάτικο Καράβι, που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτήν τη σημαντική αποστολή, η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Μέσα από κινδύνους, περιπέτειες αλλά και ξεκαρδιστικά επεισόδια, οι ήρωες μας θα περιπλανηθούν στις πόλεις και στα νησιά της Ελλάδας και θα γνωρίσουν από κοντά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00)

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου (Ώρα έναρξης: 17:00) Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ.: 210 7282333, Αίθουσα Banquet.