ατζέντα

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν ιστορία, μυθολογία και φυσική παίζοντας θέατρο!

Από: Σιμέλα Κολαγκελέ |  σχολιάστε
Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν ιστορία, μυθολογία και φυσική παίζοντας θέατρο!

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί άλλο ένα πρωτότυπο εργαστήρι για παιδιά 8 - 12 ετών με τίτλο: Βρισκόμαστε «εδώ και τώρα», πριν από 2.500 χρόνια. 

Μπορούν τα παιδιά να μάθουν μυθολογία, ιστορία, ακόμα και φυσική, παίζοντας θέατρο;
Στη Στέγη ζωντανεύουν διάφοροι μυθολογικοί θεοί και ήρωες στη σκηνή, κάνοντας «μάθημα» στα παιδιά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!
 
Στόχος του εργαστηρίου είναι ο συνδυασμός της διδακτέας ύλης, που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, με το θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά εναλλάσσονται σε όλους τους ρόλους που απαιτεί η θεατρική διαδικασία, δηλαδή του σκηνοθέτη, του σκηνογράφου, του ενδυματολόγου, του ηθοποιού και των άλλων συντελεστών μιας παράστασης.
 
Σε ένα χωριό θεών και ηρώων που θα ''χτιστεί'' στη Στέγη, η Αθηνά, η Σφίγγα, ο Ερμής, οι Σειρήνες, ο Ηρακλής και άλλα μυθολογικά πρόσωπα θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Αρκεί  τα  παιδιά να διαβάσουν σωστά τις ιστορίες τους και να ακολουθήσουν, στο «εδώ και τώρα» τις οδηγίες τους:
 
Μπορούμε να αποκτήσουμε κάποια υπερφυσική ικανότητα όπως αυτοί;
Να τρέξουμε, για παράδειγμα, τόσο γρήγορα όσο ένα άλογο;
 
Στο εργαστήριο, εκτός από τους μύθους, τα παιδιά μαθαίνουν και για τα φυσικά φαινόμενα… Θα γνωρίσουν το θαύμα της κίνησης και θα αντιληφθούν πως όλα τα σώματα είναι φτιαγμένα από ύλη, όπως κι εμείς. Θα πειραματιστούν με τις εναλλαγές ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, θα ανακαλύψουν την προέλευση των ήχων και της μουσικής και θα γνωρίσουν το νόημα της δύναμης στη φύση: Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας, αν μπορούσαμε να σηκώναμε και να αλλάζαμε θέση στα βουνά; Το έχεις ποτέ σκεφτεί;

Συντελεστές:
Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου: ηθοποιός
Ίρις Νικολάου: εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής
Γεωργία Μπούρδα: σκηνογράφος

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 16, 23 και 30 Ιανουαρίου, 6, 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου, 5 και 19 Μαρτίου & 2 Απριλίου 2016

Ώρες:
11:00-14:00

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.sgt.gr/Σαββατοκύριακα στο Μουσείο για όλη την οικογένεια!
Ρομποτική, animation, εικαστικά και ζωγραφική έρχονται αυτό το φθινόπωρο στην Τεχνόπολη.
Ιστορίες μέσα από ένα «κλικ»
Ένα νέο εργαστήρι φωτογραφίας ξεκινά στο Μουσείο Μπενάκη και προσκαλεί τα παιδιά σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας.

Q&A
Έχω δύο παιδιά το ένα 7 (αγόρι) και το άλλο 4 (κορίτσι). Το αγόρι είναι ένα παιδάκι που γενικά τον λες "φοβητσιάρη", καλό και ευαίσθητο...
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...
Εσείς ρωτάτε και οι ειδικοί απαντούν:Νοε     23
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus