«Μα ποιος είναι ο Μορμόλης, που έχει αναστατώσει όλη την πόλη και που λέει στα παιδιά τι να κάνουν; Ποιος είναι ο Μορμόλης που βρίσκεται παντού και πουθενά;» 

Ο Μορμόλης δεν είναι τίποτε άλλο παρά… ένα σκέτο κουτί, ένα πολύ απλό κουτί, που γίνεται ο καινούργιος φίλος και ο μυστικός σύμβουλος όλων των παιδιών. Είναι αυτός που λέει στους μεγάλους όσα δεν τολμούν να τους πουν οι μικροί. Όπως όλα τα παιδιά έχουν ένα αρκουδάκι ή μια κούκλα ή ένα σκυλάκι, που φαντάζονται ότι είναι ζωντανό και μιλάνε μαζί του και ακούνε τι τους λέει, έτσι και ο Ρίκι και η Μάντα, ενώ περνάνε τις διακοπές στο σπίτι των θείων τους, κάνουνε το ίδιο με το Μορμόλη, αναστατώνοντας όχι μόνο τη θεία Πολυξένη και το θείο Αγησίλαο, αλλά όλη την πόλη: από το γείτονα κύριο Μπουρίνια μέχρι και τον Υπουργό. Και οι μεγάλοι, φυσικά, αναστατώνονται, αφού ο Μορμόλης με τη βοήθεια των παιδιών βρίσκεται παντού: Μεταμορφώνεται σε παπούτσι, καπέλο ή ακόμη και σε μπουρί της σόμπας!

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Παιδική Σκηνή- Βασιλικό Θέατρο, τηλ.: 2315-200200. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη –  Παρασκευή: 10.30 (για σχολεία), 7€ & Κυριακή: 11.00 (για το κοινό), 10€.