ατζέντα

Πρόγραμμα Μαΐου 2013 στο «Μουσείο Συναισθημάτων» 

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη | 
Δημιουργικά εργαστήρια για όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας!

  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!

Το Μουσείο Συναισθημάτων σε λίγους μήνες ολοκληρώνει την παρουσίαση της διαδραστικής έκθεσης «Ποιος είμαι εγώ;» (2009-2013)!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαΐου και τις καθημερινές κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, υποδέχεται μικρούς (4-12 ετών) και μεγάλους επισκέπτες για να ανακαλύψουν τη διαδραστική έκθεση: «Ποιος είμαι εγώ;».

Σκοπός της έκθεσης είναι να ενθαρρύνει την αυτογνωσία, να προτρέψει μικρούς και μεγάλους να γνωριστούνε και να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα με έναν διαφορετικό τρόπο …μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα!


Είσοδος στην έκθεση 10π.μ. έως 1μ.μ.: 4 ευρώ.

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!

Στη 1 το μεσημέρι, όταν κλείνει ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου, ξεκινάει ένα διαφορετικό εργαστήριο σχεδιασμένο  με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών.

Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση από τις 10π.μ. έως τη 1μ.μ.)1.  Πασχαλινά Παραμυθοκαμώματα: «Ο ζυμαροκουλουρής και το θαύμα της ζωής»

 Ένα δημιουργικό διαδραστικό εργαστήρι μυθοπλασίας για το θαύμα της ζωής και την δύναμη της αναγέννησης.

«Μια φορά κι έναν καιρό Πάσχα ήτανε θαρρώ, μια γιαγιά ζύμωσε με τα χέρια της ένα παιδί από ζυμάρι, να το’ χει συντροφιά που είχε λαχτάρα στην καρδιά…» τη συνέχεια ελάτε να την ζυμώσουμε μαζί εκεί που όλα μπορούν να γίνουν στον απέραντο κόσμο των παραμυθιών.

Το Μουσείο Συναισθημάτων κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Πάσχα θα είναι ανοικτό κάθε μέρα για τους ελεύθερους επισκέπτες, εκτός από  3, 4, 5, 6 και 7 Μαΐου.

ημερομηνίες: 1, 2, 8, 9, 10 Μαΐου 
ώρα εργαστηρίου: 13:00 έως 14:00
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών
είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ 
(στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση από 10:00 έως 13:00)


2.  «Παραμυθοκαμώματα…  μιας μεγάλης επιθυμίας!»

Ένα δημιουργικό εργαστήρι μυθοπλασίας για να γνωρίσουμε καλύτερα το συναίσθημα της επιθυμίας μέσα από ένα παραμύθι που θα φτιάξουμε μικροί και μεγάλοι μαζί!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας…., που ήθελε πολύ μα πάρα πολύ να …!!! Τι θέλει μια μεγάλη επιθυμία για να πραγματοποιηθεί; Θέλει θέλω και …θέλετε να συνεχίσουμε μαζί;  


ημερομηνίες: 11, 18, 25 και 26 Μαΐου
ώρα: 13:00 έως 14:00
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 5-12 ετών
είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ 
(στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση από 10:00 έως 13:00)

3.  «Ποιος είμαι εγώ; Ποιος είσαι εσύ;»

Τους τελευταίους μήνες της διαδραστικής έκθεσης «Ποιος είμαι εγώ;» το συγκεκριμένο εργαστήριο θα μας δώσει την ευκαιρία να φτιάξουμε το πορτρέτο του εαυτού μας, να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε  τον εαυτό μας καλύτερα μέσα από ένα ταξίδι με τα εκθέματα του μουσείου!

ημερομηνία: 19 Μαΐου
ώρα: 13:00 έως 14:00
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών
είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ 
(στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση από 10:00 έως 13:00)


4.  Παραμύθια μετά μουσικής!  «Τι ωραία που θα ήταν…!»

Παραμύθια με ήρωες που επιθυμούν, θέλουν, λαχταρούν κάτι με όλη τους την καρδιά και ξεκινούν να το βρουν παρ΄ όλες τις δυσκολίες. Θα τα καταφέρουν; Ας περιπλανηθούμε μαζί τους και θα δούμε. Πρόκειται για ένα εργαστήρι όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα και αυτοσχέδια παιχνίδια.


ημερομηνία: 12 Μαΐου
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά από 4 έως 94 ετών
ώρα: 13:00 έως 14:00
είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ 
(στη τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση από 10:00 έως 13:00)

  • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, το Σάββατο 18 Μαΐου, γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσείων προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για ενήλικες και παιδιά (4 έως 12 ετών), στην διαδραστική του έκθεση με τίτλο «Ποιος είμαι εγώ;» από τις 10π.μ. έως τη 1μ.μ..

  • ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ


1.  «Πώς όλα μπορούν να γίνουν Παιχνίδι!» στην τάξη, στις ομάδες στο σπίτι


Μια βιωματική προσέγγιση της εκπαίδευσης και της γνώσης μέσα από το παιχνίδι.
Πώς ένα μάθημα  ιστορίας θα μπορούσε να γίνει επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα μάθημα φυσικής να γίνει παράσταση κουκλοθέατρου ή ακόμα το πλύσιμο των δοντιών ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού.

Πώς μπορούμε να εμψυχώσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από το παιχνίδι με  σκοπό να προσφέρουμε στα παιδιά  τη δυνατότητα να αγαπήσουν και να μπορούν και τα ίδια να αξιοποιήσουν τη διαδικασία της μάθησης.


Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες, 2 συναντήσεις
Ημέρες και ώρες: Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου 2013, 3μ.μ. έως 7μ.μ.
Κόστος: 70 ευρώ
Με την Αγγελική Γουναρίδη κουκλοπαίχτρια, εικαστικό και εμψυχώτρια του Μουσείου Συναισθημάτων


2.  Ανθρώπινο συναίσθημα μου μυρίζει!

«Οι αδελφές της Σταχτοπούτας, τα αδέλφια του Ιακώβ και η μητριά της Χιονάτης»

Με τη συνοδεία του μάστορα τους του Δρ. Στέλιου Πελασγού η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα γνωρίσει, θα ζήσει και θα εφαρμόσει τον παραδοσιακό τρόπο αφήγησης, τον επικό τρόπο, ο οποίος έχει τη δύναμη να αποστασιοποιείται από τα συναισθήματα για να μπορεί να τα αναγνωρίσει και να τα διαχειριστεί. Η σοφία της παράδοσης θα συνδυαστεί με την σύγχρονη παιδαγωγική και την ψυχολογία μέσα από δραστηριότητες, συζητήσεις, αφηγήσεις και  ονειροπολήσεις.

Αντιζηλία και φθόνος. Πώς αναπτύσσονται; Πώς καλλιεργούνται; Πώς αντιμετωπίζονται;

Με τον δρ. Στέλιο Πελασγό  πρώτο έλληνα ιστορητή, παραμυθά, διδάκτωρ Παιδαγωγικής για τη διεπιστημονική του έρευνα πάνω στα λαϊκά παραμύθια και την μαθητεία της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης μέσω της χρήσης πολλαπλής νοημοσύνης.

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες
Ημέρα και ώρα: Παρασκευή 17 Μαΐου,  17.00 – 21.00 μ.μ.
Κόστος: 40 ευρώ


Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ.: 210-9218329, www.mce.gr


Σχετικά Άρθρα

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αφηγείται τον Σιδερόγιαννο στο Gazarte
Ο Διονύσης Σαββόπουλος απολαμβάνει να διηγείται ιστορίες. Άλλοτε μέσα από τα τραγούδια του άλλοτε λίγο πριν ή μετά από αυτά βρίσκε...
Το παιδικό βιβλίο φτάνει παντού
Συγγραφείς παιδικών βιβλίων επισκέπτονται 25 πόλεις και συναντούν μικρούς αναγνώστες Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμπληρώνουν φέτος 25 χ...
Ένα απίστευτο κυνήγι θησαυρού.. στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Θα καταφέρεις να βρεις το χαμένο καρότο του Πίτερ Ράμπιτ;Ο σκανταλιάρης και αξιαγάπητος λαγός Πίτερ Ράμπιτ έρχεται με μια φανταστική και ολό...
Τα παιδιά παίζουν.. Θέατρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Σοκόλη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού...
Δωρεάν παιδικό εργαστήριο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 11:00, διοργανώνεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο παιδικό εργαστήριο χειροτεχνίας, στο πλαίσιο της πε...
Made in Greece: Μια Κυριακή για όλη την οικογένεια στην Τεχνόπολη
Το πολύχρωμο ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας συνεχίζεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου...