«Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος από το σπίτι σου για να καλωσορίσεις το παιδί σου», δηλώνει σε συνέντευξή της στο People το πανέμορφο μοντέλο.

Έχοντας διαμορφώσει το διαμέρισμά της σε αίθουσα τοκετού, η ευτυχισμένη μαμά εξηγεί ότι τα κίνητρα που την οδήγησαν στην απόφαση να γεννήσει στο νερό είναι πολύ απλά, αφού η γέννηση δεν είναι κάτι καινούργιο.

«Φυσικά, ήταν μαζί μου η μαμή, αλλά πραγματικά είχα κάνει πολλή έρευνα σχετικά και κατέληξα ότι θέλω να το κάνω. Ήθελα να γεννήσω στο σπίτι μου, όπου θα ένιωθα άνετα».

«Για αιώνες, οι γυναίκες γεννούν με φυσικό τρόπο και πιστεύω ότι το σώμα μας προσαρμόζεται σε αυτόν και βρίσκει το ρυθμό του», συνεχίζει το 28χρονο μοντέλο.

Η διαδικασία γέννησης διήρκεσε 2,5 ώρες -κάτι που η ίδια θεωρεί «μικρό διάστημα»- και όντας συγκεντρωμένη στην ιδέα τού να αντικρίσει το γιο της, ήταν ελάχιστος ο χρόνος που της απέμεινε για να αισθανθεί πόνο.

«Δεν μοιάζει καθόλου με την αντίδραση: ‘Ω Θεέ μου, πεθαίνω από τον πόνο’. Θέλεις απλά να το κάνεις και μπαίνεις σε μια ‘ζώνη’ όπου το μόνο που σε νοιάζει είναι να εστιάσεις στο πώς θα βοηθήσεις το μωρό σου να βγει».

Με το σύζυγό της, Άρτσι Ντρούρι, να της ετοιμάζει «φυσικό χυμό καρύδας», ώστε να κρατά τη γυναίκα του ενυδατωμένη, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος χρόνος μέχρι να φτάσει η στιγμή που η μαία της την ενημέρωσε ότι το μωράκι είχε πλέον βρει το δρόμο του!

«Πραγματικά, ήθελα πολύ να γεννήσω στο νερό, επειδή είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό να έρθει στον κόσμο με αυτό τον τρόπο -από το αμνιακό υγρό της κοιλιάς στο νερό της πισίνας- και είναι λιγότερο επώδυνο για τη μαμά», εξηγεί η ίδια.

«Μόλις ήρθε στον κόσμο ο μικρός μας, υπήρχε ακόμα ο ομφάλιος λώρος και ανέπνεε μέσα από αυτόν. Αμέσως μετά, τον πήρα στην αγκαλιά μου», συνεχίζει.

Χαρακτηρίζοντας τη μεγάλη μέρα ως μια «απίστευτη εμπειρία», η Κούρκοβα δηλώνει με βεβαιότητα ότι, αν χρειαζόταν να ξαναεπιλέξει, θα έκανε και πάλι το ίδιο. Μέχρι, όμως, να έρθει εκείνη η ώρα, η προσοχή της όλη είναι στραμμένη στον 3χρονο πλέον Τόμπιν Τζακ.

«Προς το παρόν, θέλω να απολαύσω το πρώτο μου παιδί, να του μάθω τα πάντα και να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί του», συμπληρώνει το διάσημο μοντέλο.