Πριν από λίγα 24ωρα ο Χιου έγραψε στο τουίτερ του για τα ευχάριστα νέα: «Σε απάντηση αρκετών δημοσιευμάτων, θέλω να δηλώσω ότι είμαι περήφανος που η κόρη μου έχει πλέον αδερφάκι. Τους λατρεύω και τους δύο απίστευτα. Έχουν μια θαυμάσια μαμά».

Ο 52χρονος ηθοποιός έγινε πατέρας για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2011, μετά από μια σύντομη σχέση με την Τίνγκλαν, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε.

Το Μάρτιο του επόμενου χρόνου, σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε τη χαρά του για τη γέννηση του πρώτου του παιδιού, στο οποίο αποφάσισε να δώσει το όνομα Ταμπίθα.

Τότε, δήλωσε ότι νιώθει πολύ ενθουσιασμένος που «μαθαίνει» σιγά-σιγά το μωρό του, καθώς στην αρχή πίστευε ότι δεν θα είχε και πολλά να περιμένει από αυτή τη «σχέση».

«Πολλοί φίλοι μου με είχαν προειδοποιήσει σχετικά. Μου έλεγαν ότι μπορεί να μην το παραδέχεται κανείς, αλλά αυτή η περίοδος με το μωρό δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστη. Όμως, τελικά, νιώθω πολύ ενθουσιασμένος».

Για την κόρη του, ο ίδιος επέλεξε το βρετανικό όνομα Ταμπίθα, ενώ η μαμά της διάλεξε το κινεζικό Χιάο Χι, που σημαίνει «ευχάριστη έκπληξη».

«Μου αρέσει πολύ η κόρη μου. Δεν είμαι σίγουρος αν ο ερχομός της άλλαξε κάτι στη ζωή μου, τουλάχιστον όχι ακόμα. Όμως, είμαι τόσο χαρούμενος που την έχω. Και νιώθω καλύτερος άνθρωπος», είπε η ηθοποιός.

Επίσης, σχολίασε το πόσο περήφανος αισθάνεται όταν την κρατάει στην αγκαλιά του: «Πριν από λίγες μέρες, πήγα τη μικρή να δει τον πατέρα μου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, και όλες οι νοσοκόμες ασχολούνταν μαζί της. Ένιωσα τόση περηφάνια».    Ένα είναι σίγουρο για τον μπαμπά Χιου: Η εμπειρία του με την Ταμπίθα συνέβαλλε ουσιαστικά στον τρόπο που αντιμετώπισε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του και του έδωσε το χρόνο να κατανοήσει τη σημασία της πατρότητας.