Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ένας πολυάσχολος μπαμπάς. Ο επιτυχημένος ηθοποιός πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα τριών ταινιών, στις οποίες έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όταν, όμως, δεν δουλεύει, επιδίδεται στην πιο αγαπημένη του ασχολία, που δεν είναι άλλη από την αφήγηση ιστοριών στα 3 παιδιά του, τον 4,5 ετών Λεβί, την 3χρονη Βίντα και το Λίβινγκστον, που είναι μόλις 4 μηνών.

«Ένα από τα πιο αγαπημένα μου χόμπι είναι να διαβάζω στα μικρά μια 5λεπτη ιστορία που καταλήγει… να μην έχει τέλος», εξομολογείται ο 43χρονος μπαμπάς. «Όταν έρχεται, λοιπόν, η ώρα της αφήγησης, και κάποια στιγμή φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας, τελικά δεν υπάρχει τέλος! Τα παιδιά το σιχαίνονται το τέλος!», λέει χαμογελώντας. Μάλιστα, πολλές φορές σκαρφίζεται ο ίδιος διάφορες φανταστικές ιστορίες… ένα αυθεντικό παραμύθι του π.χ. περιλαμβάνει πάντα ένα τσιτάχ και ένα άλογο.

«Αυτό που μαθαίνεις, όταν έχεις παιδιά, είναι ότι σκέφτονται τετραδιάστατα. Θα τους πω μια ιστορία με ένα τσιτάχ το οποίο, ενώ έτρεχε, έγινε φίλος με ένα άλογο, και μετά μπήκε ένα ποτάμι ανάμεσά τους και τους χώρισε. Και μετά λέω: ‘Τέλος’. Τότε, ο Λεβί πετάγεται λέγοντας: ‘Λοιπόν, όχι! Το τσιτάχ βγάζει φτερά και διασχίζει πετώντας τον ποταμό’. Δεν υπάρχει τέλος. Κάπως έτσι η ιστορία συνεχίζεται, χωρίς τελειωμό…», περιγράφει ο επιτυχημένος ηθοποιός.

Ο μεγάλος του γιος είναι τόσο πολυλογάς! Όπως λέει ο μπαμπάς του, του αρέσει να μιλάει μαζί του στο τηλέφωνο με τις ώρες, όποτε είναι με τη μαμά του, την όμορφη Καμίλα Άλβες, στο σπίτι κι εκείνος είναι εκτός, σε γυρίσματα για τις ταινίες του. «Μια φορά, μιλούσαμε σε τηλεφωνική κλήση επί 75 ολόκληρα λεπτά. Έχει τόσα πολλά να σου πει και είναι μόλις 4 ετών… κι αυτό είναι υπέροχο!», προσθέτει με περηφάνια ο πανευτυχής μπαμπάς.