Η Πριγκίπισσα Σάρλοτ πήρε και επίσημα τα ονόματά της, σε μια οικογενειακή τελετή και θύμιζε σε όλα τη γιαγιά της Νταϊάνα.

Από την επιλογή της εκκλησίας και των νονών μέχρι τη μουσική, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ επιβεβαίωσαν ότι η γιαγιά της Πριγκίπισσας Σάρλοτ ήταν στο επίκεντρο.

Ο ναός St Mary Magdalene, στο Σάντρινγχαμ, είναι αυτός όπου βαφτίστηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθώς και η επιλογή του ζευγαριού να βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε νονούς η ανιψιά της Νταϊάνα, η Λόρα Φέλοους. Επιπλέον, η μουσική συμπεριλάμβανε το λατρεμένο κομμάτι της «Prelude on Rhosymedre», που ήταν εκείνο που «έντυσε» το γάμο της Νταϊάνα και του Καρόλου το 1981 και έπειτα το γάμο Γουίλιαμ-Κέιτ.

Ακόμα και ο Πρίγκιπας Γεώργιος ήταν στο ίδιο πνεύμα. Το ντύσιμό του, με το κόκκινο κοντό παντελονάκι και το λευκό κεντημένο με κόκκινη κλωστή πουκαμισάκι του, θύμιζε πολύ το ντύσιμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ όταν τον πήγαν να επισκεφτεί τη μητέρα του και το νεογέννητο αδερφό του Πρίγκιπα Χάρι στο μαιευτήριο, το 1984.

Μία τελευταία λεπτομέρεια που φέρνει στη μνήμη την Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ότι προσκλήθηκε ο αγαπημένος της φωτογράφος, Μάριο Τεστίνο. Εκείνος κάλυψε όλο το μυστήριο της βάφτισης, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν επίσημα από το παλάτι στον Τύπο.

Το φόρεμα της Πριγκίπισσας Σάρλοτ ήταν κόπια του φορέματος της Πριγκίπισσας Βικτόρια, από μετάξι και δαντέλα. Το αυθεντικό χρησιμοποιούνταν επί 163 χρόνια, σε όλες τις βασιλικές βαφτίσεις. Το 2004 κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση, οπότε και αντικαταστάθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο, αυτό που φόρεσε πριν από δύο χρόνια και ο Πρίγκιπας Γεώργιος.

Το μυστήριο της βάφτισης έγινε με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, όπου βαφτίστηκε ο Χριστός, και μεταφέρθηκε στο Νόρφολκ.

Έπειτα από τη μισής ώρας τελετή, όλοι οι καλεσμένοι φιλοξενήθηκαν στο Σάντρινγχαμ, όπου σερβιρίστηκε απογευματινό τσάι και ένα κομμάτι τούρτας, φτιαγμένη από τους ζαχαροπλάστες που δημιούργησαν και την τούρτα γάμου των Γουίλιαμ και Κέιτ.  (photos: Visual, Kensington Palace)