Την εποχή της δεκαετίας του 1990, τα πρωτοκλασάτα μοντέλα απολάμβαναν δόξα, χρήμα και αναγνωρισιμότητα που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι σταρ του Χόλιγουντ. Η βιομηχανία της μόδας ήταν στα καλύτερά της και τα εξώφυλλα των περιοδικών μονοπωλούσαν τα «χρυσά» κορίτσια της εποχής.

Τον Ιανουάριο του 1990, η βρετανική «Vogue» κυκλοφόρησε μ’ ένα εξώφυλλο, που πέρασε στην ιστορία της μόδας ως ένα από τα πιο εμβληματικά: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Τatiana Patitz, Christy Turlington και Cindy Crawford πόζαραν για το γνωστό φωτογράφο Peter Lindbergh.

Λίγους μήνες αργότερα, τα μεγάλα ονόματα του μόντελινγκ πρωταγωνίστησαν στο βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ «Freedom», γράφοντας και πάλι ιστορία.

Σήμερα, 25 χρόνια μετά, ο Peter Lindbergh οργανώνει το πιο σέξι Reunion, με μερικά από τα πιο θρυλικά μοντέλα των 90ς να ποζάρουν για ακόμη μία φορά στο φακό του.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και απολαύστε τη διαχρονική ομορφιά των κοριτσιών μέσα από την υψηλή αισθητική ενός διακεκριμένου φωτογράφου…