Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με την εξής ερώτηση: «Τι θα φορέσω σήμερα;». Η αλήθεια είναι ότι κάθε γυναίκα θέλει να δείχνει όμορφη και να επιλέγει ρούχα που αναδεικνύουν τη σιλουέτα της και ταιριάζουν στις αναλογίες και το χαρακτήρα της. Και, βέβαια, όλοι -ειδήμονες και μη- έχουν άποψη για τις ενδυματολογικές επιλογές των άλλων, και το κακό είναι ότι δεν διστάζουν να τις εκφράζουν αυθαίρετα. Εσείς, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάψετε να τις ακούτε και να ακολουθείτε το γούστο σας. Γιατί μόδα δεν είναι να υιοθετείς ό,τι παρουσιάζεται στα ντεφιλέ και τα περιοδικά. Αντίθετα, μόδα είναι να έχει ο καθένας το δικό του προσωπικό στυλ και να προσαρμόζει τις εκάστοτε τάσεις σε αυτό, ανάλογα με το τι του αρέσει και τι όχι. Ας δούμε, λοιπόν, 10 πράγματα που θα μας βοηθήσουν να έχουμε την εικόνα που θέλουμε, αλλά κυρίως να είμαστε ο εαυτός μας, και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή του!  

  1. Μη διστάζετε να… σπάσετε τους «κανόνες της μόδας». Να θυμάστε πάντα ότι η δημιουργικότητα έρχεται όταν ξεπεραστούν τα κατεστημένα!
  2. Φορέστε ρίγες. Φορέστε τις είτε οριζόντια είτε κάθετα. Κι αν δεν σας αρέσουν στα ρούχα, υπάρχουν και τα παπούτσια, οι τσάντες, τα  φουλάρια, τα βραχιόλια. Επιλέξτε τις σε οποιοδήποτε αγαπημένο σας αξεσουάρ!
  3. Μην αφήνετε το φόβο σας να επισκιάσει την εμφάνισή σας. Να θυμάστε ότι η μόδα είναι κάτι διασκεδαστικό και ευχάριστο. Διαφορετικά, δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης! Ντυθείτε, χωρίς φόβο και πάθος.
  4. Μη φοβάστε τα έντονα χρώματα και σχέδια. Τολμήστε τα! Είναι χαρούμενα και θα σας τονώσουν τη διάθεση.
  5. Μην επιτρέπετε στο νούμερο που αναγράφεται στο ταμπελάκι του ρούχου να σας «ξεγελάσει». Αν κάτι πιστεύετε ότι σας κάνει, δοκιμάστε το. Χάρη στη ματαιότητα της παγκόσμιας βιομηχανίας, τα νούμερα πλέον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  6. Ρισκάρετε τα mix prints. Συνδυάστε ένα πουά τοπ ή μια ριγέ μπλούζα, με μια φλοράλ φούστα. Τα πάντα επιτρέπονται στη μόδα, και θα το διαπιστώσετε μόνο αν το κάνετε πράξη.
  7. Μη διστάζετε να αφήσετε γυμνά κάποια σημεία του σώματός σας. Δοκιμάστε να φορέσετε μια μπλούζα με ανοιχτούς ώμους, ένα ημιδιαφανές πουκάμισο ή ένα μάξι φόρεμα με μεγάλο σκίσιμο. Είναι τόσο σέξι όσο χρειάζεται!
  8. Βάλτε το λευκό στην ντουλάπα σας – και, κατ’ επέκταση, πάνω σας! Φορέστε το σε κάθε του πιθανή μορφή. Μην το φοβάστε ποτέ αυτό το χρώμα. Είναι τόσο «φωτεινό» για να το απορρίψετε!
  9. Μην ασκείτε κριτική στα ρούχα των υπόλοιπων γυναικών. Είναι ό,τι πιο «ανασφαλές» μπορείτε να κάνετε. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και προσπαθήστε να σέβεστε τις επιλογές των άλλων. Το πώς αισθάνεται ο καθένας με την εμφάνισή του είναι προσωπική του υπόθεση. Άλλωστε, καλό είναι να μην κάνετε όσα δεν θέλετε να σας κάνουν.
  10. Να φοράτε οτιδήποτε σας αρέσει. Είστε μια fasionista και πρέπει να το πιστέψετε. Γιατί η πραγματική μόδα ανήκει σε εκείνους που δεν φοβούνται να «εκφραστούν» μέσα από αυτήν!