μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Οι 15 αξέχαστες στιγμές της μητρότητας

17/07/2013
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
 Οι 15 αξέχαστες στιγμές της μητρότητας
Ο πρώτος χρόνος του μωρού είναι γεμάτος από εκατοντάδες συναισθήματα, είναι γεμάτος αφορμές για να γιορτάσεις, για να πέσεις κατάκοπη από την κούραση, γεμάτος χαρές, λύπες, θυσίες, υποσχέσεις, γέλια, δάκρυα, προκλήσεις αλλαγές. Είναι ένας χρόνος γεμάτος από ενέργεια, υπομονή, αγάπη, προτεραιότητες, ευθύνες. Είναι δηλαδή  γεμάτος στιγμές μαγικές και κυρίως αξέχαστες…Οι πιο αξέχαστες από αυτές;


1. Είναι η στιγμή που…

…βλέπεις το μωρό σου ζωντανό μετά τον τοκετό. Είναι ροζ, ζωντανό και κλωτσάει! Είναι αυτή η μαγική στιγμή που συνειδητοποιείς τη θεϊκή υπόσταση της ανθρώπινης δημιουργίας. Και στην οποία έχεις λάβει μέρος κι εσύ! 

2. Είναι η στιγμή που…

…ακούς την πρώτη του φωνούλα. Και είναι η πιο γλυκιά μουσική που άκουσες ποτέ. Η φωνούλα αυτή είναι μόνο η αρχή για πολλές ακόμη που θα ακολουθήσουν. Αλλά αυτή είναι σίγουρα η πιο αξέχαστη, γιατί σε πείθει πως το μωρό σου είναι καλά….

3. Είναι η στιγμή που…

φέρνεις το μωρό στο σπίτι από το μαιευτήριο ευτυχισμένη και…και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις!

4. Είναι η στιγμή που…

..φιλάς αυτό το άτριχο κεφαλάκι και η μυρωδιά του σε ζαλίζει. Από ευτυχία, αγάπη και λαχτάρα.   


5. Είναι η στιγμή που…

…σε κοιτάει για πρώτη φορά στα μάτια και αρχίζεις λίγο - λίγο να νιώθεις πως αυτό το άγνωστο ον που βρισκόταν επί 9 μήνες στην κοιλιά σου είναι ένας μικρούλης άνθρωπος. Και εντελώς αληθινός. Και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει συναισθήματα, εκφράσεις και σκέψεις. 


6. Είναι η στιγμή που…

…σε αναγνωρίζει για πρώτη φορά. Η στιγμή που αντιδρά, ανταποκρίνεται, και εκφράζεται με τον δικό του πάντα τρόπο. Εννοείται πως θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στιγμές, αλλά αυτή η πρώτη είναι και η μοναδική


7. Είναι η στιγμή που…

…αρπάζει με λαχτάρα το δάχτυλο σου και το σφίγγει τόσο δυνατά, αθώα, τρυφερά. Είναι σα να σου λέει: «μην αφήσεις το χέρι μου ποτέ!»


8. Είναι η στιγμή που…

…γελάει «αληθινά» και μέσα από την καρδιά του. Αυτό το γέλιο που δεν είναι μια απλή μυική σύσπαση, είναι ένα αγνό, έντιμο, αυθόρμητο γέλιο. Γελάει σε σένα, με σένα και μόνο για σένα! 


9. Είναι η στιγμή που…

…κάνει το πρώτο του κατόρθωμα. Γελάει, μιλάει, αρχίζει να τρώει μόνο του, να χτυπάει παλαμάκια, να χορεύει, να κλοτσάει μια μπάλα…Και αυτό το πρώτο του κατόρθωμα σε κάνει να φουσκώνεις από περηφάνια, χαρά, λαχτάρα και…έκπληξη. Και αυτήν την πρώτη του φορά είναι μοναδική για κάθε μαμά. 

10. Είναι η στιγμή που…

…κλαις για πρώτη φορά. Και αυτό το κλάμα μπορεί να είναι από χαρά, από λύπη, από, από ανησυχία, αμφιβολία, περηφάνια, ή απλώς επειδή τα έντονα συναισθήματα σου ξέσπασαν και έγιναν κλάμα. Αλλά αυτή η πρώτη στιγμή που θα κλάψεις για το μωρό σου απλώς σηματοδοτεί εκατοντάδες, χιλιάδες άλλες στιγμές με πολλά - πολλά ακόμη δάκρυα.  

11. Είναι η στιγμή που…

…λέει μαμά – μαμ- αμ-μα! Καμιά προσφώνηση δε μοιάζει με αυτή. Είναι μια στιγμή συγκινητική, απόλυτη, και τότε που συνειδητοποιείς πως μια λέξη τα χωράει απλώς όλα!

12. Είναι η στιγμή που…

…καταλαβαίνεις πόσο σε χρειάζεται. Και όχι μόνο για να φάει, ή να αλλάξει πάνα. Χρειάζεται εσένα! Δίπλα του, πλάι του, κοντά του. Δεν έχει άλλες προσδοκίες απόν εσένα, ούτε απαιτήσεις. Χρειάζεται την παρουσία σου και αυτό σε κάνει απλώς ευτυχισμένη!

13. Είναι η στιγμή που…

…γέρνει απαλά στο στήθος σου και αποκοιμιέται. Γαλήνια, ήσυχα, χαλαρά, σα να μην έχει καμιά έγνοια σε αυτή τη ζωή. Απλώς γιατί δεν έχει. 


14. Είναι η στιγμή που…

…χτυπάει το γόνατο του, κι έρχεται τρομαγμένο να κρυφτεί στην αγκαλιά σου. 


15. Είναι η στιγμή που…

…που καταλαβαίνεις τη σημασία της αληθινής αγάπης. Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, το σύντροφό μας, τους φίλους μας την οικογένειά μας. Αυτή η αγάπη όμως έχει κάτι διαφορετικό. Κάτι μαγικό. Και οποιαδήποτε μητέρα μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Και όποια έχει ζήσει την εμπειρία αυτής της αγάπης τα έχει ζήσει όλα!   

Σχετικά Άρθρα

10 πράγματα που δεν σας είπαν ποτέ για τη μητρότητα!
1.Δεν υπάρχει καμιά πρωτάρα μαμά στον πλανήτη αυτόν που να ξέρει τι κάνειΑλλά καμία. Όλες θέλουμε το καλύτερο, ελπίζουμε στο καλύτερο, αλλά ...
15 πράγματα που δεν είπε κανείς σε μια πρωτάρα  μαμά!
…Και μάλλον δεν είναι ότι δεν τα είπε. Απλώς δεν είχε έρθει η ώρα να τα ακούσει! 
Βίντεο: Κανένα λεπτό χαλάρωσης για την μαμά
H μαγεία της μητρότητας έχει και την αντίστροφη πλευρά της...Υπάρχει κι εκείνο το απίστευτο είδος της μαγείας που μόνο τα παιδιά ξέρουν να χ...
5 αλήθειες που μαθαίνεις μόνο όταν γίνεσαι μαμά!
1. Τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε μια νύχταΚυριολεκτικά όμως! Σήμερα σηκώνεις το μωρό σαν πούπουλο και την επόμενη σου φαίνεται σα βαλίτσα με ...
Οι 10 πιο υπέροχες στιγμές στον πρώτο χρόνο της μητρότητας!
1. Η πρώτη επαφή με το μωρό Μετά από 9 μήνες που βρισκόταν στην κοιλιά σας αυτό το φανταστικό πρόσωπο, τώρα βλέπετε ένα πρόσωπο αληθινό! Και...
10 πράγματα που κάθε μαμά πρέπει να θυμάται καθημερινά!
1. Ως μαμά θα κάνετε λάθη. Ίσως πολλά!   Και θα φωνάξετε χωρίς λόγο στα παιδιά και θα ξεσπάσετε τα νεύρα σας επάνω τους, και θα νι...