1. Είναι η στιγμή που…

…βλέπεις το μωρό σου ζωντανό μετά τον τοκετό. Είναι ροζ, ζωντανό και κλωτσάει! Είναι αυτή η μαγική στιγμή που συνειδητοποιείς τη θεϊκή υπόσταση της ανθρώπινης δημιουργίας. Και στην οποία έχεις λάβει μέρος κι εσύ! 

2. Είναι η στιγμή που…

…ακούς την πρώτη του φωνούλα. Και είναι η πιο γλυκιά μουσική που άκουσες ποτέ. Η φωνούλα αυτή είναι μόνο η αρχή για πολλές ακόμη που θα ακολουθήσουν. Αλλά αυτή είναι σίγουρα η πιο αξέχαστη, γιατί σε πείθει πως το μωρό σου είναι καλά….

3. Είναι η στιγμή που…

φέρνεις το μωρό στο σπίτι από το μαιευτήριο ευτυχισμένη και…και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις!

4. Είναι η στιγμή που…

..φιλάς αυτό το άτριχο κεφαλάκι και η μυρωδιά του σε ζαλίζει. Από ευτυχία, αγάπη και λαχτάρα.   

5. Είναι η στιγμή που…

…σε κοιτάει για πρώτη φορά στα μάτια και αρχίζεις λίγο – λίγο να νιώθεις πως αυτό το άγνωστο ον που βρισκόταν επί 9 μήνες στην κοιλιά σου είναι ένας μικρούλης άνθρωπος. Και εντελώς αληθινός. Και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει συναισθήματα, εκφράσεις και σκέψεις. 

6. Είναι η στιγμή που…

…σε αναγνωρίζει για πρώτη φορά. Η στιγμή που αντιδρά, ανταποκρίνεται, και εκφράζεται με τον δικό του πάντα τρόπο. Εννοείται πως θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στιγμές, αλλά αυτή η πρώτη είναι και η μοναδική

7. Είναι η στιγμή που…

…αρπάζει με λαχτάρα το δάχτυλο σου και το σφίγγει τόσο δυνατά, αθώα, τρυφερά. Είναι σα να σου λέει: «μην αφήσεις το χέρι μου ποτέ!»

8. Είναι η στιγμή που…

…γελάει «αληθινά» και μέσα από την καρδιά του. Αυτό το γέλιο που δεν είναι μια απλή μυική σύσπαση, είναι ένα αγνό, έντιμο, αυθόρμητο γέλιο. Γελάει σε σένα, με σένα και μόνο για σένα! 

9. Είναι η στιγμή που…

…κάνει το πρώτο του κατόρθωμα. Γελάει, μιλάει, αρχίζει να τρώει μόνο του, να χτυπάει παλαμάκια, να χορεύει, να κλοτσάει μια μπάλα…Και αυτό το πρώτο του κατόρθωμα σε κάνει να φουσκώνεις από περηφάνια, χαρά, λαχτάρα και…έκπληξη. Και αυτήν την πρώτη του φορά είναι μοναδική για κάθε μαμά. 

10. Είναι η στιγμή που…

…κλαις για πρώτη φορά. Και αυτό το κλάμα μπορεί να είναι από χαρά, από λύπη, από, από ανησυχία, αμφιβολία, περηφάνια, ή απλώς επειδή τα έντονα συναισθήματα σου ξέσπασαν και έγιναν κλάμα. Αλλά αυτή η πρώτη στιγμή που θα κλάψεις για το μωρό σου απλώς σηματοδοτεί εκατοντάδες, χιλιάδες άλλες στιγμές με πολλά – πολλά ακόμη δάκρυα.  

11. Είναι η στιγμή που…

…λέει μαμά – μαμ- αμ-μα! Καμιά προσφώνηση δε μοιάζει με αυτή. Είναι μια στιγμή συγκινητική, απόλυτη, και τότε που συνειδητοποιείς πως μια λέξη τα χωράει απλώς όλα!

12. Είναι η στιγμή που…

…καταλαβαίνεις πόσο σε χρειάζεται. Και όχι μόνο για να φάει, ή να αλλάξει πάνα. Χρειάζεται εσένα! Δίπλα του, πλάι του, κοντά του. Δεν έχει άλλες προσδοκίες απόν εσένα, ούτε απαιτήσεις. Χρειάζεται την παρουσία σου και αυτό σε κάνει απλώς ευτυχισμένη!

13. Είναι η στιγμή που…

…γέρνει απαλά στο στήθος σου και αποκοιμιέται. Γαλήνια, ήσυχα, χαλαρά, σα να μην έχει καμιά έγνοια σε αυτή τη ζωή. Απλώς γιατί δεν έχει. 

14. Είναι η στιγμή που…

…χτυπάει το γόνατο του, κι έρχεται τρομαγμένο να κρυφτεί στην αγκαλιά σου. 

15. Είναι η στιγμή που…

…που καταλαβαίνεις τη σημασία της αληθινής αγάπης. Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, το σύντροφό μας, τους φίλους μας την οικογένειά μας. Αυτή η αγάπη όμως έχει κάτι διαφορετικό. Κάτι μαγικό. Και οποιαδήποτε μητέρα μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Και όποια έχει ζήσει την εμπειρία αυτής της αγάπης τα έχει ζήσει όλα!