Τη μία στιγμή τα φέρνουμε στον κόσμο και την άλλη είναι ήδη μικρά ανθρωπάκια με προσωπικότητα και άποψη για όλα. Τι χάνουμε σε όλη αυτή τη διαδρομή της χαοτικής ζωής μας; Πόσες υπέροχες στιγμές από το μεγάλωμα των παιδιών μας περνάνε χωρίς καν να τις καταλάβουμε;  

Είναι όλες αυτές οι καθημερινές λεπτομέρειες της μητρότητας που η φωτογράφος Ginger Unzueta ήθελε να αποτυπώσει στη συλλογή της «Το project της χαράς». Από την αρχή του χρόνου, η μαμά των 3 απαθανάτιζε κάθε μέρα τα παιδιά της, συλλέγοντας αναμνήσεις από τις μοναδικές αυτές στιγμές της ανατροφής τους.  

«Η καθημερινή ζωή μια μαμάς έχει σίγουρα τα πάνω και τα κάτω της. Εύχομαι μέσα από αυτό το project να έχω κάτι να θυμάμαι, γυρίζοντας πίσω σ’ αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές. Πολύ συχνά οι λεπτομέρειες θολώνουν στη μνήμη μας, και είναι πολύ σημαντικές για να τις ξεχάσουμε έτσι απλά», εξομολογείται σε συνέντευξή της.

Και τι είναι αυτό που έμαθε από «Το project της χαράς»; «Κατάφερα να απεγκλωβιστώ από την τελειομανία μου… όχι μόνο στη δουλειά μου, αλλά και στη ζωή μου. Έμαθα ότι όσο λιγότερες προσδοκίες έχω από τον εαυτό μου και τους άλλους, τόσο πιο ζωντανή νιώθω», εξηγεί.

Ευχαριστούμε την Ginger Unzueta που μοιράζεται τη δουλειά της μαζί μας και που μας θυμίζει ότι η μητρότητα είναι υπέροχη, αρκεί να μην ξεχνάμε να ζούμε τις στιγμές της!