Το τσουρέκι είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με το ελληνικό Πάσχα και δεν λείπει σχεδόν από κανένα λαμπριάτικο τραπέζι,  ενώ συνήθως είναι και το πρώτο πράγμα που θα τσιμπήσουμε λαίμαργα λίγα λεπτά μετά το Χριστός Ανέστη, την επίσημη, δηλαδή, λήξη της νηστείας.
Η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε το τσουρέκι για να συμβολίσουμε την Ανάσταση του Χριστού και να γιορτάσουμε τη Ζωή, καθώς το αλεύρι «ζωντανεύει» και μεταμορφώνεται σε άρτο.
Στα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης έχουμε πολύ μακρά παράδοση στο παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι, φτιάχνοντας το πολίτικο τσουρέκι σύμφωνα με συνταγή από το 1920, του ιδρυτή της εταιρείας Λάζαρου Κωνσταντινίδη. Η μοναδική συνταγή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φρέσκο βούτυρο, μαχλέπι, μαστίχα και γλυκιά παραδοσιακή ζύμη που το κάνουν εξαιρετικά αφράτο, μυρωδάτο και …πασχαλινό.
Εκτός όμως από το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι που επιβάλλεται στο εορταστικό τραπέζι, το Πάσχα θέλει και τη σοκολάτα του…
Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας ή γεμιστό με πατέ κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας αλλά και λαχταριστά σοκολατένια αυγά.
Άλλη μια παράδοση του Πάσχα, όχι τόσο ελληνική αλλά πολύ αγαπητή σε όλα τα παιδιά και τους λάτρεις της σοκολάτας. Ειδικά για φέτος, ετοιμάσαμε για τα απανταχού βαφτιστήρια, σοκολατένια αυγά με πασχαλίτσες, μελισσούλες, λαγούς αλλά και φιγούρες όπως ο Asterix και ο κος Πατάτας, όλα φτιαγμένα με εξαιρετική σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος.
Τέλος μην ξεχνάμε τα πασχαλινά κουλουράκια, ένα παλαιό επίσης έθιμο για τον εορτασμό του Πάσχα. Τα παραδοσιακά μυρωδάτα σμυρναίικα κουλουράκια των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης ταξιδεύουν με τη γεύση και το άρωμά τους σε νοσταλγικές πασχαλινές αναμνήσεις από άλλες εποχές.
Επισκεφθείτε τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης και επιλέξτε το δικό σας γλυκό για Καλό Πάσχα!