Ορισμένοι πιστεύουν ότι κάθε είδος ανατροφής, ακόμα και το πιο εκλεπτυσμένο, καταστρέφει τον ψυχισμό του παιδιού. Το ερώτημα είναι σε τι βαθμό.

Η φωτογράφος Anna Radchenko εξερευνά το θέμα της ισορροπίας στο μεγάλωμα των παιδιών, σ’ ένα πρότζεκτ αφιερωμένο στη μητρική αγάπη. Όχι, όμως, στη μητρική αγάπη όπως τη φανταζόμαστε ιδανικά όλοι στο μυαλό μας, αλλά την… άλλη πλευρά της μητρικής αγάπης. Αυτή που μπορεί να γίνει τρομακτική, σκοτεινή και εντελώς ξένη από αυτό το υπέροχο που είναι πραγματικά η αγάπη.

Οι φωτογραφίες προκαλούν έντονα συναισθήματα: Γκροτέσκες εικόνες που αφήνουν την υπερβολή να εκφραστεί απροκάλυπτα, δίνοντας πολλές φορές ένα αποτέλεσμα αποκρουστικό. Λανθάνουσες επιθυμίες των γονιών, υπερβολική αυστηρότητα, πειθαρχία, απόλυτος έλεγχος, υπερπροστασία είναι, δυστυχώς, τα συχνότερα ψυχολογικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών.

Έτσι, λοιπόν, τίθεται το εξής ερώτημα: Αυτό που κάνουμε στα παιδιά μας είναι το πραγματικά σωστό ή αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό; Οι δύο έννοιες δεν ταυτίζονται πάντα!