Η Barbie που δεκαετίες υπήρξε το αγαπημένο παιχνίδι των κοριτσιών διαμορφώνοντας παράλληλα και πρότυπα ομορφιάς, επιτέλους αλλάζει τις τέλειες αναλογίες της. Η Mattel αποφάσισε να λανσάρει νέα μοντέλα Barbie, με αναλογίες που αντιστοιχούν σε απλές καθημερινές γυναίκες, με διαφορετικά μαλλιά και χρώμα δέρματος, σκοπεύοντας να καταρρίψει το πρότυπο που μέχρι τώρα πρέσβευε η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου. «Έπρεπε να ταιριάξει με την εποχή», ήταν το σχόλιο του ο Richard Dickson, πρόεδρος της Mattel στο περιοδικό Time.

Η αλλαγή στρατηγικής της Mattel, μάλλον προκύπτει τόσο από τον πόλεμο που έχει δεχτεί κατά καιρούς για την εικόνα που πρεσβεύει η πιο διάσημη της κούκλα, όσο και από το γεγονός ότι οι πωλήσεις της έχουν πέσει τα τελευταία τρία χρόνια κατά 20%. Τι πιο έξυπνο λοιπόν, να κάνει τώρα αυτή την αλλαγή που τα πρότυπα ομορφιάς συνεχώς απομακρύνονται από τα πολύ λεπτά σώματα, σε πρότυπα όπως αυτό της Kim Kardashian ή της Beyonce: γυναίκες με καμπύλες και με γοφούς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αλλαγή. Πιστεύουμε πως είμαστε υπεύθυνοι για τα κορίτσια και τους γονείς τους και πρέπει να προβάλλουμε μια ευρύτερη οπτική της ομορφιάς.» δήλωσε η Evelyn Mazzocco, ανώτατο στέλεχος της Mattel. 

Τα νέα μοντέλα της Barbie είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία από την ιστοσελίδα της Mattel, ενώ θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα μέσα στην άνοιξη.