γονιμότητα

4 μύθοι για το σεξ και την σύλληψη που πρέπει να αγνοήσετε!

17/09/2015
Από: Νινέττα Φαφούτη |  σχολιάστε
4 μύθοι για το σεξ και την σύλληψη που πρέπει να αγνοήσετε!
To... "τερπνόν μετά του ωφελίμου" σίγουρα ισχύει και στο σεξ, για πολλούς και διάφορους απολαυστικούς λόγους!

Τι γίνεται όμως όταν το...ωφέλιμο αφορά την αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης. Και πόσο τελικά ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί είναι  κάποιοι... μύθοι -που κυκλοφορούν  από γενιά σε γενιά και μάλλον εν είδει... χαλασμένου τηλεφώνου- για το ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε σεξ και να ενισχύσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε; Σας παραθέτουμε λοιπόν τους 4 πιο συνηθισμένους μύθους,  προτρέποντάς σας πλέον να τους παραμερίσετε:

Μύθος 1:  Πρέπει να έχετε οργασμό για να συλλάβετε
Ο οργασμός είναι σίγουρα επιθυμητός αλλά όχι απαραίτητος. Βοηθάει το σπέρμα να «ταξιδέψει» προς σάλπιγγες σας πιο γρήγορα ενώ συμβάλει σημαντικά στη σύσπαση της μήτρας, κάτι που βοηθάει περισσότερο την όλη διαδικασία… αλλά αν αυτό δεν συμβεί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχετε πιθανότητα να συλλάβετε. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ γυναικείου οργασμού και σύλληψης.

Μύθος 2: Το καθημερινό σεξ μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, οπότε θα είναι δυσκολότερη η σύλληψη.
Το αντίθετο μάλιστα. Έρευνες έχουν δείξει πως όσο πιο συχνά έρχεστε σε επαφή, τόσο πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες. Συνεπώς, εάν κάνετε σεξ κάθε μέρα γύρω από τις μέρες της ωορρηξίας έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε απ' ότι αν κάνατε  σεξ κάθε δεύτερη μέρα.

Μύθος 3: Η ιεραποστολική στάση είναι  ο μόνος τρόπος για να συλλάβετε
Αυτός ο μύθος επικράτησε με την λογική ότι κατά τη διάρκεια της επαφής επιτρέπει στον άντρα τη βαθύτερη διείσδυση και έτσι το σπέρμα του αφήνεται πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας. Αυτό  όμως δεν σημαίνει ότι μόνο με την ιεραποστολική στάση μπορεί να το πετύχει αυτό. Μην βγάζετε  λοιπόν την ποικιλία έξω από την σεξουαλική σας ζωή! Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ ουσιαστικό για την σχέση σας να υπάρχουν στιγμές πάθους και διασκέδασης παρά στιγμές αγγαρείας και μονοτονίας.

Μύθος 4: Σηκώστε τα πόδια ψηλά μετά την πράξη
«Μετά την επαφή κρατήστε τα πόδια υψωμένα ψηλά, για να βρουν ευκολότερα τον προορισμό τους τα σπερματοζωάρια» Αυτή ήταν από τις πιο παλιές φήμες. Και θεωρητικά μπορεί να μοιάζει αληθινή, αλλά στην πραγματικότητα το σπέρμα είναι κατασκευασμένο για να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση μετά από την εκσπερμάτωση, ανεξάρτητα από το ποια θέση βρίσκεστε. Ωστόσο καλό θα ήταν να φροντίσετε μετά την ερωτική σας συνεύρεση να μην σηκώνεστε αμέσως, αλλά να μένετε ξαπλωμένη για μερικά λεπτά.

Με την συνεργασία της κας Ιωάννας Τσιαούση (Μαιευτήρας - γυναικολόγος)

Σχετικά Άρθρα

10 tips που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος
Αν το καμπανάκι της μητρότητας έχει χτυπήσει και έχετε ξεκινήσει τις προσπάθειες για να φέρετε στον κόσμο το... διάδοχο, οι ακόλουθες συμβου...
Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης δεν είναι θέμα τύχης
Ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο μαθηματικό μοντέλο που υπόσχεται να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των γυναικών να βιώσουν τη μητρότητα.
Πόσο καιρός χρειάζεται για να μείνετε έγκυος;
Τα περισσότερα ζευγάρια συλλαμβάνουν μέσα σε 3 μήνες αφότου ξεκινήσουν τις προσπάθειες. Συνήθως αυτό διαρκεί περισσότερο αν είστε σε μεγαλύτ...
Ποια χημικά προκαλούν υπογονιμότητα;
Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε για να μείνετε έγκυες;
Μέχρι σήμερα κάποιοι πίστευαν πως για να πετύχει μια γυναίκα την εγκυμοσύνη που επιθυμεί, θα πρέπει να τρώει σωστά να βρίσκεται σε καλή φυσι...
Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;
Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που «ανεβάζουν» τη λίμπιντό μας στα ύψη. Κι όμως σύμφωνα με μια νέα μελέτ...