Όταν η επιστήμη και η τεχνολογία συμμαχούν στα θαύματα της φύσης (και μεγαλύτερο θαύμα από αυτό της ζωής δεν υπάρχει) τότε το αποτέλεσμα -που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι…γραφικά μαγικό- ξεδιπλώνει σαν σε φαντασμαγορικό ντόμινο, το μεγαλειώδες σκηνικό που κρύβεται στην αλυσίδα της σύλληψης, της εμβρυογένεσης και τελικά της γέννησης.
H ψηφιακή καλλιτέχνης Eleanor Lutz αποδεικνύει συνεχώς με κάθε νέο της έργο ότι η δημιουργική της διάθεση για πανέμορφα αλλά και εκπαιδευτικά animation,όχι μόνο δεν έχει τέλος αλλά και καταφέρνει κάθε φορά να μας εκπλήσσει με την ευρηματικότητα και τη φαντασία της. Έχοντας πτυχίο στη μοριακή βιολογία αλλά και ταλέντο στην γραφική τέχνη, η Lutz αποφάσισε σε ένα μοναδικό συνδυασμό των γνώσεων και των δεξιοτήτων της, να «αντιμετωπίσει» το θαύμα της εμβρυογένεσης παρουσιάζοντας το σε μια μορφή που είναι συγχρόνως επιστημονική, τεχνολογική αλλά και απολαυστικά παιχνιδιάρικη.
Σύμφωνα με την Lutz, αυτό ήταν το πιο περίπλοκο GIF  που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα (με 396 σκίτσα). Αποσαφηνίζει και απεικονίζει πάνω από 40 στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, που κυμαίνονται από την αρχή της γονιμοποίησης του ωαρίου μέχρι το τελικό στάδιο της γέννησης, παρουσιάζοντας τι πραγματικά συμβαίνει στο έμβρυο, καθώς μεγαλώνει σε μια ενιαία εικόνα (όχι σε κλίμακα). Ουσιαστικά μ’ αυτό το γραφικό η Lutz έχει «καταστρέψει» όλες τις αντίστοιχες εικόνες των επιστημονικών βιβλίων, δίνοντας μέσα από μια απλή αλλά και συγχρόνως γνωσιολογική και επεξηγηματική γραφική παρουσίαση,  μια απόλυτα πειστική παράσταση του θαύματος της ζωής
Το γραφικό αυτό αναρτήθηκε στο Tabletop Whale, ένα αυθεντικά επιστημονικό blog «φορτωμένο» με νέες εικόνες, νέα διαγράμματα και ενημερωτικά γραφικά τα οποία δημοσιεύονται κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες, αποσπώντας τα πιο θετικά σχόλια και τον πιο ειλικρινή θαυμασμό των επισκεπτών του.