1. Οι μαμάδες χρειάζονται ένα διάλειμμα

«Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια. Ο σκοπός των διακοπών είναι για να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, πράγμα κάπως δύσκολο όταν πρέπει να τρέχουμε διαρκώς πίσω από το μικρό μας πειραχτήρι. Είναι απολαυστικό να έχεις το χρόνο να κάνεις ηλιοθεραπεία, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να κάνεις έναν περίπατο στη θάλασσα ή ακόμα και να πάρεις έναν υπνάκο. Όλα αυτά είναι σίγουρο ότι θα σας επιτρέψουν να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε, ώστε να μπορείτε να δείχνετε τον απαιτούμενο ενθουσιασμό όταν το μικρό σας θα σας ζητήσει για άλλη μία φορά να παίξετε το αγαπημένο του παιχνίδι».

2. Τα παιδιά χρειάζονται ένα διάλειμμα

«Το να συναναστρέφεται ένα πιτσιρίκι με τους μεγάλους 24 ώρες το 24ωρο επί μία εβδομάδα ή και περισσότερο, ενδέχεται να είναι πολύ βαρετό για εκείνο από ένα σημείο και μετά. Η κατασκήνωση αποτελεί το ιδανικό μέρος για το παιδί για να περνάει το χρόνο του χαρούμενα και δημιουργικά με τους συνομιλήκους του. Είναι μια ευχάριστη ανάπαυλα για εκείνο και το βρίσκει πολύ πιο διασκεδαστικό από το να βλέπει π.χ. αξιοθέατα με τον μπαμπά και τη μαμά».     

3. Η ρουτίνα είναι σημαντική για τα παιδιά

«Στα παιδιά αρέσει να ακολουθούν ένα δομημένο καθημερινό πρόγραμμα, ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι. Είναι καλό για εκείνα να αισθάνονται την ασφάλεια του τι θα κάνουν μετά και να απολαμβάνουν τη στιγμή. Θέλουν να ξέρουν τι έχουν να περιμένουν και τους εξυπηρετεί να μένουν σταθερά στις συνήθειές τους».

4. Η κατασκήνωση είναι επιμορφωτική

«Τα περισσότερα καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά δεν περιορίζονται στο κολύμπι ή το ελεύθερο παιχνίδι. Δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς κατασκηνωτές να κάνουν κατασκευές, να επιδοθούν σε αθλήματα, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, αλλά και να μάθουν για τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής όπου κατασκηνώνουν. Έτσι, επιστρέφουν στο σπίτι τους με ένα σωρό νέες γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες, μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία δημιουργικής μάθησης».

5. Κάνουν νέους φίλους και αποκτούν αναμνήσεις ζωής

«Όταν ένα παιδί πηγαίνει κατασκήνωση, είναι βέβαιο ότι θα συναναστραφεί με παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας του, με ορισμένα από τα οποία είναι φυσικό και αναμενόμενο να ξεκινήσουν φιλίες που ενδεχομένως δεν θα ξεχάσει ποτέ. Στέλνοντας, λοιπόν, το παιδί σας σε ένα καλοκαιρινό camp, του δίνεται την ευκαιρία να αποκτήσει μοναδικές εμπειρίες που θα θυμάται ως ενήλικος και αξέχαστες αναμνήσεις που θα αναπολεί για μια ζωή».

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για τα καλοκαιρινά camps; Θα στέλνατε το παιδί σας εκεί για τις διακοπές του; Κι αν ναι, σε ποια ηλικία;