Υλικά για 4 άτομα

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, μεγάλες, πάχους 2 εκ., ή 8 μικρές
  • 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα γλυκάνισο, τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα, τριμμένη
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τις μπριζόλες και τα μπαχαρικά.
  2. Γυρνάμε τις μπριζόλες να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
  3. Αφού πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε το κρασί, 1/2 ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 35-40 λεπτά, να ψηθεί καλά το κρέας και να μαλακώσει.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  5. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, νιόκι ή με φασολάκια βραστά.

Tips

  • Εξίσου νόστιμες θα γίνουν και οι χοιρινές σπαλομπριζόλες.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλους συνδυασμούς μπαχαρικών ή απλώς να τα αντικαταστήσετε με φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη.