Υλικά για 2 άτομα Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 χούφτα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένο
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Για την ομελέτα

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου, σε μικρές μπουκιές
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξουμε την ομελέτα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, μαζί με το αλατοπίπερο και το σχοινόπρασο ή το μαϊντανό.
  4. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα αυγά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό.
  5. Σερβίρουμε την ομελέτα με τη σάλτσα ντομάτας.

Tips

  • Εναλλακτικά, τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό, αφού τη γεμίσουμε με τη σάλτσα από τα ντοματίνια.
  • Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα και 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.