Υλικά για 1 κιλό γλυκό
- 1 κιλό ντοματίνια, πλυμένα
- 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 5 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Ξαναβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε και πάλι από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Αν δεν έχει δέσει, τότε επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά.
- Για να δείτε αν έχει δέσει το σιρόπι, στάξτε λίγο σιρόπι σε κρύο νερό. Αν σχηματίσει μια μικρή μπιλίτσα και δεν διαλυθεί, είναι έτοιμο.
Tips
- Σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι.
- Μπορούμε να φυλάξουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα για ένα μήνα στο ψυγείο.