Υλικά για 1 κιλό γλυκό 

  • 1 κιλό ντοματίνια, πλυμένα 
  • 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 
  • 2 ξυλάκια κανέλας 
  • 5 μοσχοκάρφια 

Εκτέλεση 

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. 
  2. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 
  3. Ξαναβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. 
  4. Αποσύρουμε και πάλι από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Αν δεν έχει δέσει, τότε επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά. 
  5. Για να δείτε αν έχει δέσει το σιρόπι, στάξτε λίγο σιρόπι σε κρύο νερό. Αν σχηματίσει μια μικρή μπιλίτσα και δεν διαλυθεί, είναι έτοιμο. 

Tips 

  • Σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι. 
  • Μπορούμε να φυλάξουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα για ένα μήνα στο ψυγείο.