Μερικές γυναίκες αποκτούν εντελώς διαφορετικό στήθος, ακόμα και πριν διαπιστώσουν ότι είναι έγκυες. Οι συχνότερες αλλαγές είναι ότι αυξάνεται ο όγκος του (σχεδόν όλες οι γυναίκες παίρνουν ένα μέγεθος σουτιέν παραπάνω), γίνεται πολύ ευαίσθητο, η επιδερμίδα του λεπταίνει και το δίκτυο των αγγείων γίνεται πιο εμφανές, ενώ η περιοχή γύρω από τη θηλή (θήλεα άλως) σκουραίνει και δείχνει μεγαλύτερη. Ο λόγος για τον οποίο προκύπτει αυτή η «μεταμόρφωση» είναι η προετοιμασία του στήθους για το θηλασμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να καταπολεμήσετε την αύξηση του όγκου του στήθους σας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε όμως να το φροντίσετε, ώστε να νιώθετε περήφανες για το εντυπωσιακό ντεκολτέ σας!
Προφυλάξτε το στήθος σας φορώντας ένα καλό σουτιέν ακόμη και τη νύχτα, εάν το νιώθετε να τεντώνεται πολύ. Ένα καλό σουτιέν δεν πιέζει το στήθος· το περιβάλλει και το υποστηρίζει, ώστε το βάρος να μην τεντώνει υπερβολικά το δέρμα και δημιουργηθούν ραγάδες.
Μη διστάσετε να αλλάξετε πολλές φορές μέγεθος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εάν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο.
Αποφύγετε τα καθημερινά ζεστά μπάνια και προτιμήστε δροσερά ντους.
Να απλώνετε μια ενυδατική κρέμα, ακολουθώντας τη φορά των ινών, για να αυξήσετε την ελαστικότητα του στήθους. Ακουμπήστε το χέρι σας και κάντε αργά μασάζ από τη θηλή προς τους ώμους και από το κάτω μέρος του στήθους προς τις μασχάλες.
Μετά τον τοκετό, ποτέ μην τυλίγετε το στήθος σας με επιδέσμους, όπως συμβούλευαν οι γιαγιάδες μας, γιατί απλώς θα το πιέζετε χωρίς να το προστατεύετε.